Search

Zuster Marie Ange is 100 jaar

Op woensdag 18 mei vierde Zuster Marie Ange Maes haar 100ste verjaardag in Huize Sparrenhof in Heule. Haar familie uit de omgeving van Veurne en Alveringem kwam hiervoor massaal naar Heule afgezakt. Ook schepen Stephanie Demeyer van stad Kortrijk kwam op bezoek.

Marie Ange werd op 18 mei 1922 geboren in het landbouwersgezin van Maurice Maes en Madeleine De Burghgrave. Het gezin telde met Marie Ange, Moîse en Etienne drie kinderen.

Marie Ange liep school bij de zusters van de Gehoorzaamheid Annunciaten in Veurne. Toen ze 16 jaar was stond ze als oudste dochter haar moeder bij in het huishouden. Ze bleef thuis tot haar 31ste om voor haar moeder die ziek was te zorgen.

Op haar 31ste trad Marie Ange in 1953 in het klooster van de zusters van Liefde Heule.
Na haar noviciaat ging ze met het Wit-Gele-Kruis als tweede zuster mee op toer. In die tijd mochten zusters maar twee jaar op dezelfde parochie blijven. Zo was zuster Marie Ange in enkele bijhuizen van de zusters van Liefde Heule waar het Wit-Gele-Kruis aanwezig was. Dat was onder meer in Voormezele, Wevelgem, Otegem en Leffinge.

Zuster Marie Ange volgde een cursus voor bejaardenhelpster en werkte nog in Familiezorg.
Later bood ze hulp in Kliniek Maria’s Voorzienigheid in de Loofstraat in Kortrijk, in Home Bethanie in Kortrijk en in de Toekomststraat.

Toen de kliniek in de Loofstraat stopte is zuster Marie Ange mee verhuisd naar het huis in de Minister Liebaertlaan in Kortrijk. Nu verblijft ze in Huize Sparrenhof in Heule.

Zuster Marie Ange bezocht verschillende zieke zusters in ziekenhuizen om voor een opbeurend woordje te zorgen. Ze bidt ook veel voor alle noden in de wereld en is zeer weetgierig en dankbaar. Ze volgt ook nog de actualiteit in de krant en tekent alle data of gebeurtenissen op.

Bij verjaardagen of overlijdens van zusters of familie schrijft zuster Marie Ange altijd een kaartje en bidt ze voor de familie.

Om je te verstaan werk je bij Zuster Marie Ange best met te noteren op een lei, want ze is hardhorig.

Rustig en dankbaar leven, tevreden en gelukkig zijn is voor zuster Marie Ange het geheim om lang te leven.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.