Search

Zowel lopen als stappen kan

copyright foto Els Deleu

Op zondag 16 oktober organiseren de 11.11.11-afdelingen van Kortrijk, Aalbeke en Marke al voor de zevende keer samen met verschillende andere verenigingen een trage-wegen-wandeling, en nu ook -looptocht ter nagedachtenis van de overleden Pieter Hanssens uit Aalbeke en ten voordele van 11.11.11.

De 11.11.11-afdelingen werken voor hun trage wegentocht samen met Davidsfonds Aalbeke, Gezinsbond Kortrijk en de VZW Trage Wegen van Natuurpunt. “Ondertussen is de procedure om een aantal trage wegen van naambordjes te voorzien in gang gezet.”

Net zoals vorig jaar kan er zowel gestapt als gelopen worden. Er is keuze tussen een tocht van 4, 8, 12, 18 en 25 km. De deelnameprijs bedraagt 2 euro per persoon voor kinderen van 2 tot 12 jaar, 5 euro per persoon vanaf 12 jaar of 15 euro per gezin. Kinderen onder de 2 jaar mogen gratis meekomen. “Op de twee langste afstanden is er halfweg een hele verzorgde bevoorradingspost. Daarom bedraagt de deelnameprijs hier 11 euro.”

Dit keer is vertrek- en aankomstplaats basisschool ’t Biekorfje aan de Lauwsestraat 11 in Aalbeke, waar je tussen 8 en 15 uur kan starten. De tochten lopen door Aalbeke, Marke en Rollegem en de langste afstanden gaan ook een stuk door Lauwe en zelfs een stukje Rekkem.

Op de start- en aankomstplaats is er koffie, chocolademelk, thee en zijn er koude dranken te verkrijgen. Vanaf 10.30 uur worden croque monsieurs met pesto en double cheese voorzien. Er is ook soep en er zijn pannenkoeken en taarten.

Zowel de deelnameprijzen als de opbrengsten van voeding en drank zijn ten voordele van 11.11.11.

Om voldoende bevoorrading te kunnen voorzien wordt aangeraden om vooraf in te schrijven op

https://acties.11.be/nl-NL/project/trage-wegen-wandeling-en-loop-in-kortrijk?tab=overview

Voor wie 11.11.11 nog wil steunen is er naast de trage wegentocht van zondag 16 oktober op 12 en 13 november een verkoop bij Delhaize in Heule en bij Colruyt van wenskaarten, chocolade, kleurpotloden en spaghettikruiden.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.