Search

Zonta zegt ‘NEEN’

copyright foto Els Deleu

Op zaterdagnamiddag 26 november zetten de vrouwen van Zonta Kortrijk hun campagne ‘Geweld tegen Vrouwen? Zonta zegt ‘NEEN’ in de kijker aan K in Kortrijk.

De sensibiliseringscampagne van Zonta loopt van 25 november tot en met 10 december.

“Geweld op en tegen vrouwen is wereldwijd één van de meest voorkomende schendingen van mensenrechten”, luidt het bij Zonta. “Gendergerelateerd geweld komt voor in talrijke vormen: seksueel misbruik en verkrachting, seksuele agressie, huiselijk geweld op fysiek, mentaal en seksueel vlak, moord op vrouwen, stalking en cyber-geweld, intimidatie en grensoverschrijdend gedrag, vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, genitale verminking, kindhuwelijken, verstoting en beroving van vrijheid van vrouwen en meisjes, … “

De campagne van Zonta begint jaarlijks op 25 november. Dat is de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. De laatste dag van de campagne – 10 december – is de Internationale Dag van de Mensenrechten.

De Verenigde Naties voeren dan samen met vrouwenbewegingen over de hele wereld acties met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en uit te bannen. “We willen met Zonta deze problematiek uit de taboesfeer halen en slachtoffers oproepen om tijdig hulp te zoeken bij een vertrouwenspersoon, bij een Zorgcentrum na Seksueel geweld (in West-Vlaanderen is dat in Roeselare) of via de hulplijn 1712”, stelt Valérie Graulich die samen met Caroline Demeyere voorzitter is van Zonta Kortrijk.

Tijdens de campagne kunnen sommige gevels van gebouwen oranje verlicht worden.

Oranje is de kleur die deze campagne kenmerkt en staat symbool voor een betere en meer zonnige toekomst zonder geweld en discriminatie.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.