Search

Zondag op winterwandeling door de Wijnberg

copyright foto Els Deleu

Op zondag 10 december pakken KWB en Femma uit Wevelgem uit met winterwandelingen van 6, 9 of 12 km. “Het is een activiteit die veel breder gaat dan enkel voor onze leden. We willen iedereen hierbij samenbrengen!”

“De KWB organiseert al 33 jaar wandelingen”, begint Stefaan Seynhaeve van KWB. “Tot 2005 was dat een herfstwandeling in groep en er was maar één afstand. Samen met Femma (KAV) deden we ook een kerststallentocht.”

Toen in 2006 het wandelcriterium bij de KWB ontstond, begonnen we meer in groepjes en individueel te wandelen, zodat onze wandelingen ook binnen dat criterium konden opgenomen worden. “We bundelden ook de krachten.” KWB en Femma begonnen samen een wandeling te organiseren waar onderweg ook kerststallen stonden. Ook Beweging.net (vroeger ACW) begon deze activiteit mee te ondersteunen.

“Binnen dat criterium werken we nu met een vrije start per groepje of per individu. We proberen wel de sfeer te behouden.”

“Recent zijn we al enkele keren in Lauwe geweest om er te wandelen. Toen vertrokken we van uit de Porseleinhallen. Ook in Moorsele werd er al gewandeld.

De nieuwe winterwandeling start dit jaar in Ter Wijngaard naast de Wijnbergkerk in Wevelgem. “In het coronajaar waren we eigenlijk al van plan om op de Wijnberg te starten. Dan konden we er niet echt een evenement van maken en hingen we pijlen voor 2 weken lang, en konden de mensen de wandeling op eigen houtje doen.”

Winterwandeling op zondag 10 december

Starten voor een wandeling van 6, 9 of 12 km kan tussen 12.30 en 15 uur aan Ter Wijngaard.

De wandelingen komen elk twee keer voorbij de rustpost in de GO-school De Startbaan waar de deelnemers de eerste keer getrakteerd worden op koffie en de tweede keer op Glühwein.

De dranken zijn inbegrepen in de prijs van 3 euro voor leden van Femma, KWB, Okra-Sport+ en 5 euro voor niet-leden.

Wie de drankjes niet wenst, kan ook de prijs van 1,5 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden betalen.

De kinderen jonger dan 12 jaar komen gratis mee.

Pannenkoeken, koffie en Glühwein

In topjaren kunnen KWB en Femma voor hun Winterwandeling rekenen op zo’n 200 wandelaars. “Veel hangt natuurlijk af van het weer.”

Veel wandelaars blijven bij aankomst ook voor de versgebakken pannenkoeken die gemaakt worden door de dames van Femma.

De organisatie van de koffiebedeling gebeurt door Beweging.net en van de Glühwein door KWB.

Dany Vandenbulcke is de man van het parcours. Al jaren is hij de persoon die het parcours uitstippelt.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.