Search

Zaterdag koers op een gesloten parcours

copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 8 juni vindt opnieuw De Grote Prijs van Marke plaats. Het startschot hiervoor wordt om 17 uur gegeven door schepen van Sport Wouter Allijns.

Het criterium wordt gereden door Elite zonder Contract en U23 (Beloften) en is aan de 24ste editie toe. “We bestaan nu 25 jaar, maar met corona werd er niet gekoerst.”

De start en aankomst van dit criterium op een gesloten parcours is voor het Café ’t Schuttershof in de Markekerkstraat in Marke. Er is een chocoladetrofee door Beugnies les Chocolats uit Marke en de Mgr Callewaertstraat geeft opnieuw een prijs – nl. een bak Goedendag – voor de 16de ronde. De organisatoren zijn alle sponsors, met in het bijzonder de nieuwe hoofdsponsor Winfera dankbaar.

“We mogen 50 renners laten deelnemen. Onder meer de Nederlandse kampioen en winnaar van vorig jaar Tom Vermeer zal er weer bij zijn”, luidt het bij de organisatoren van de Wielerclub Marke.

“We hopen op mooi weer, maar het mag gerust iets minder drukkend zijn dan vorig jaar.”

Om 18.30 uur – net voor de aankomst – geeft de wielerclub een gratis vat in ’t Schuttershof.

De mensen van de Wielerclub Marke doen bij deze nog eens een oproep naar nieuwe bestuursleden. “Zij mogen zich altijd kenbaar maken in ’t Schuttershof.”

Parcours

Er worden 33 rondes gereden, wat ruim 69 km betekent voor de renners.

Het parcours blijft gesloten op zaterdag 8 juni vanaf 16 uur tot na de aankomst. “We verwachten dat die aankomst omstreeks 18.45 uur zal zijn.”

Van uit de Markekerstraat loopt het parcours over de H.Casteleinstraat, de Mgr Callewaertstraat, de Pastoor Slossestraat, de Poortersstraat, het Lieven Bauwensplein, de Preshoekstraat, de Broeders van Dalestraat, de Van Belleghemdreef weer naar de Markekerkstraat.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.