Search

Zaterdag is ’t Kelegat van Kortrijk gekend

copyright foto Els Deleu

Op zaterdagavond 15 juni vindt de zangwedstrijd ’t Kelegat van Kortrijk plaats in het OC De Troubadour in Bissegem.

“Het concept is hetzelfde als de voorbije twee jaar”, stelt Bram Maes van organisator The Mainstream Music Band (MMB), die een repetitielokaal heeft in Bellegem.

De tien kandidaten kozen elk een nummer dat ze wilden brengen. Ze konden kiezen tussen 160 nummers die The Mainstream Music Band met een 18-tal bandleden begeleidt. “Het zijn jazzy nummers, soms trage en soms up-tempo nummers.”

De winnaar mag zijn of haar nummer brengen tijdens de eindejaarsshow van MMB en krijgt een trofee die uitgereikt wordt door Kimberly Penez, de winnaar van vorig jaar.

We stelden in onderstaand artikel al de kandidaten voor:

De zangwedstrijd die plaats vindt in het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein in Bissegem begint om 20 uur en bestaat uit drie delen. Bram Maes en Jasper Vroman nemen de presentatie op zich.

In de eerste twee delen komen de kandidaten elk met hun nummer.

Tijdens het derde deel brengt MMB nummers samen met zanger Tom Hillewaere uit Kortrijk en zangeres Griet Samain uit Aalbeke.

De jury geeft de helft van de stemmen, het publiek en de bandleden zorgen elk voor een kwart van de stemmen.

De inkomprijs bedraagt 10 euro. Van de opbrengst van de kaartenverkoop gaat er 20% naar een goed doel. “Het wordt het goede doel dat gekozen werd door de winnaar. Dus zaterdag weten we naar waar het gaat!”

Kaarten bestellen kan via https://ticket3.cloud/mmband/kelegat

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.