Search

Woonzorgcentrum pakt uit met infodagen

copyright foto Els Deleu

Op dinsdag 23 en woensdag 24 mei pakt het woonzorgcentrum Sint-Camillus uit Wevelgem uit met infodagen.

“We organiseerden 2 jaar geleden al eens infodagen, toen met het idee om het woonzorgcentrum weer te herwaarderen tijdens en na de coronaperiode. Dat was zeer geslaagd en we besloten om dit om de 2 jaar te organiseren”, luidt het bij het organisatieteam.

“We willen als woonzorgcentrum vooral aan externen tonen wat we als woonzorgcentrum en bij de assistentiewoningen in Residentie Waeterhof doen, naar toekomstige medewerkers, vrijwilligers en bewoners toe maar ook naar mensen die info wensen over dementie of hulpmiddelen, want het is natuurlijk de bedoeling dat mensen zo lang mogelijk kunnen thuis blijven. We kunnen trouwens ook afspreken voor een huisbezoek en kijken wat er nog kan aangepast worden. De mensen hebben dan al een binding met het woonzorgcentrum, maar kunnen toch zo lang mogelijk thuis blijven.”

Er wordt benadrukt dat je ook preventief – zonder dat je hoeft in te schrijven – eens een kijkje kan komen nemen.

De infodagen zijn als het ware job- en infodagen samen. “We willen immers onze deuren ook openzetten naar toekomstig personeel en studenten voor weekend- of vakantiewerk.”

Er wordt nog naar nieuwe medewerkers gezocht. Er zijn vacatures voor onder meer zorgkundigen en verpleegkundigen en ook in de schoonmaak en de logistiek.

Deze dagen worden iets grootser aangepakt dan de vorige keer toen corona nog meer op de kop kwam loeren. Voor de bezoekers aan de infodagen is er een goodiebag.

Aan de inkom wordt een hapje en een drankje aangeboden. In de orangerie zijn er verschillende infostandjes over het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen, het vrijwilligerswerk, het woonleefteam, het infopunt dementie, het personeel en de kiné/ergo (over hulpmiddelen). “De mensen kunnen rondkijken naar wat hen interesseert. Bij elke infostand staat een medewerker.”

Iedereen kan langskomen. Wie een rondleiding op een specifiek moment wenst of voor specifieke vragen bij iemand wil zijn, kan een afspraak maken op 056 43 17 24.

Op dinsdag 23 mei kan je van 14 tot 19 uur terecht aan het onthaal van het woonzorgcentrum in de Kloosterstraat 21 in Wevelgem en op woensdag 24 mei is dat van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.