Search

Woning met 18 studio’s in de Cederlaan

In de Cederlaan in Kortrijk namen eind vorig jaar al 15 mensen met een beperking hun intrek in ruime comfortabele studio’s in een woning in de Cederlaan in Kortrijk. Deze woning werd vorige week feestelijk geopend.

Bij de renovatie van de buurt rond de Cederlaan in Kortrijk voorzag sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk ook 18 nieuwe assistentiestudio’s, bedoeld voor mensen met een beperking. Groep Ubuntu zorgde voor de invulling ervan. Het gaat in veel gevallen om mensen die elkaar ervoor nog niet kenden. Ondertussen leerden ze elkaar al beter kennen en hebben de bewoners er hun nieuwe thuis van gemaakt.

Het is voor hen een geruststelling te weten dat er altijd iemand aanwezig is als er iets is of niet lukt.

Bewoners kunnen ervoor kiezen om in hun eigen studio te blijven of in één van de drie gemeenschappelijke ruimtes. De klok rond is er een begeleider aanwezig die nabijheid biedt en kan ondersteunen waar nodig, maar toch hebben de bewoners ook hun zelfstandigheid en privacy in hun eigen studio. Bovendien ligt deze woning in een rustige woonwijk verbinding met de buurt kan gemaakt worden. De woning is ook dicht bij het centrum van de stad gelegen.  

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.