Search

Wintermemories met Günther Neefs

het Sta-Ker comité (copyright foto Els Deleu)

Het Kermiscomité van Stasegem – StaKer – pakt op zondagavond 18 december uit met de eindejaarsshow van Günther Neefs.

“Met het Kermiscomité zijn we veranderd van concept”, luidt het.

“Vroeger – tot corona kwam – was er vier dagen kermis. De eerste jaren was dat een superkermis en konden we alles situeren in het midden van de straat. Nu kan dat door allerlei maatregelen niet meer op de straat en nadat we met corona niets konden doen, spreiden we nu onze activiteiten over het hele jaar.”

Er zijn regelmatig evenementen op maandagnamiddag. “We deden iets speciaals voor vader- en moederdag. We hadden al een Franse avond met kaas en vlees en een optreden met Franse muziek, Jetti Pallettie kwam met de kermis en in november kwam er nog een zanger op maandagnamiddag tijdens een wafelbak. Er komt vaak een vast publiek op af.”

Günther Neefs

Op zondagavond 18 december komt Günther Neefs naar de Sint-Augustinuskerk in Stasegem waar hij met zijn drie muzikanten ‘Wintermemories’ brengt. “Ik zing Nederlandstalige nummers uit mijn volledig repertoire”, stelt Günther Neefs.

Het optreden start om 18 uur en de deuren gaan om 17.30 uur open. Genummerde kaarten aan 25, 30 en 35 euro zijn te koop via 0472 57 28 57. “Snel zijn is de boodschap, want er kunnen maar 250 mensen in de kerk”, luidt het.

Er is na het optreden een after-drink in de parochiezaal De Schelp.

Sta-Ker

Het comité kijkt er alvast naar uit. “Het is de eerste keer dat we iets organiseren in de kerk. We bedanken alvast de kerkfabriek voor de samenwerking.”

Het kermiscomité (Sta-Ker) startte in in 2010 met Roos Zwaenepoel, Paul Larmuseau en Annelies Perneel. Toen begrafenisondernemer Gaby Deseye in Stasegem kwam met zijn funerarium, wilde hij zich ook engageren in de gemeente. “Wij zijn in 2011 in Stasegem toegekomen en het jaar erop ben ik in het comité gekomen. Het is fijn als je je steentje kan bijdragen.”

Het comité bestaat nu uit Gaby Deseyne, Bart Gelaude, Carine Vandenbussche, Luc Vlamynck en Roos Zwaenepoel. “We worden versterkt door een vast team van vrijwilligers”, klinkt het in koor.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.