Willy was het kind van Jozef en Maria en overleed met kerstavond

wijlen Willy Samyn (Begrafenissen D'haene/Sereni)

Op zaterdagnamiddag 24 december is Willy Samyn overleden in het AZ Groeninge in Kortrijk. Zoals Willy zijn hele leven moest knokken, heeft hij maanden gevochten tegen zijn ziekte, tot hij moegestreden was. Het was de laatste maanden een rollercoaster van ziek zijn, beter worden, tot telkens weer iets anders dat de kop op stak.

Op  8 augustus 1947 werd Willy geboren in Izegem. Hij was de zoon van Jozef en Maria (Samyn-Bentein) en zei altijd dat hij ‘kindeke Jezus’ was.

Willy groeide samen met zijn broers en zussen Christiane, Roger, Herman, Nicole en Marleen op in de Slabaertstraat in Izegem op . Er werd hard gewerkt in het gezin die een melk- en kolenronde deed en afbraakpuin brak.

Op zijn 14de ging Willy werken bij Sabbe in Izegem, waar hij houten planken draaide.

Hij werkte later ‘in de bouw’ bij Romel als kraanman van een hoge torenkraan aan de kust. Na een kraanongeval veranderde Willy van werk. Hij bleef ‘in de bouw’ werken, eerst in de huizenbouw en later werkte hij bij ‘Potter’ in Dadizele waar hij trottoirs legde. Na een val van een ladder tijdens een verhuis – met een verbrijzelde voet en pols tot gevolg – lukte het werk in de bouw niet meer en kon Willy via PWA tuintjes onderhouden.

Willy woonde nog in de Groenestraat in Heule, in de Vlasmolenstraat in Heule en in de Beiaardstraat in Sente en tussenin ook een jaartje in Lichtervelde. Sinds 2017 woonde hij in de Hoogweg in Bissegem, in de buurt van zoon Chris en zijn gezin.

De kinderen zijn Chris (met Eveline Demets) en Koen (met Veerle Demeyere).

De vier kleinkinderen zijn Femke, Jonas, Fleur en Bram.

Willy was een echte muziekliefhebber. Zijn favoriete radio was Radio 2. Hij was ook nog DJ en draaide veel in Sente als Disco Katharina.

Toen hij jong was, was Willy lid van een turnclub en maakte hij nog deel uit van een acrobatenduo. Hij deed ook nog gewichtheffen. In de jaren vijftig werd hij zelfs kampioen van België in die discipline.

Willy was ook een dierenvriend en had een hondje en poezen. Hij hield ook nog kippen en geitjes.

De reis van zijn leven beleefde Willy in Canada, maar ook de vele kampeervakanties in La Roche zorgden voor topherinneringen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op dinsdag 3 januari om 14 uur in het crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk.

(Begrafenissen D’haene/Sereni)

error: De inhoud is beschermd!