‘Willen Is Kunnen’ vindt onderdak in het Sportkaffee

copyright foto Els Deleu

De Kuurnse biljartclub ‘Willen is Kunnen’ speelde op zaterdag 21 januari de eerste biljartwedstrijden in Sportkaffee in Kuurne. “We moesten na de sluiting van Bockor Café midden in ons werkjaar op zoek naar een nieuwe locatie”, luidt het.

We waren er ook bij op deze eerste speeldag in het Sportkaffee en hadden een gemoedelijke babbel met het bestuur, dat bestaat uit voorzitter Kurt Adam, ondervoorzitter Guy Ampe en Frank Segaert die de P.R. voor zijn rekening neemt.

41 jaar

De biljartclub ‘Willen Is Kunnen’ of ‘W.I.K.’ onstond 41 jaar geleden in het Café De Wegwijzer in Kuurne. “We hebben met Danny Vanneste uit Kuurne nog een lid die er al van bij de start bij is”, vertelt Guy. “Hij is niet het oudste lid. De oudste is Erik Mestdagh met zijn 77 jaar. We hebben echt veel verschillende leeftijden in onze club.”

Zo’n 90% van de leden woont in Kuurne.

Sponsor Nico Desmet uit Hulste, die grond- en tuinwerken doet, is ook lid van ‘Willen Is Kunnen’.

Toen W.I.K. 25 jaar bestond werden de leden ontvangen op het gemeentehuis, maar hingen er ook donkere wolken boven de club, want het café zou afgebroken worden.  “We moesten op zoek naar een nieuwe locatie,” vertelt Kurt die al zo’n 30 jaar lid is van de club.

Dan trok de club naar Bockor Café, waar ze 11 jaar konden blijven, maar dat café werd gesloten en de club moest weer op zoek naar andere oorden. “Dan trokken we naar The Crazy Horse, maar na twee jaar ging de zaakvoerder met pensioen en moesten we weer weg”, vertelt Guy. “Telkens als we ergens weg moesten, had ik kampioen gespeeld”, aldus Guy. “Ik mag van mijn medebestuursleden geen kampioen meer worden”, lacht hij.

De club trok terug naar Bockor Café, maar na zo’n 3 jaar sloot ook dat café weer. “Lieven Vanhessche van Sportkaffee had bij ons al eens geïnformeerd omdat hij een biljart wou plaatsen in het Sportkaffee dat in het Sportpark gelegen is, en ook van uit de Boomgaardstraat via Hoeve Vande Walle te bereiken is.”

Aangezien de biljartclub nu midden het seizoen een andere locatie moest zoeken, en vroeg om naar het Sportkaffee te komen, twijfelde zaakvoerder Lieven niet en zorgde hij al snel dat er twee biljarttafels stonden in het Sportkaffee.

De club

W.I.K. telt momenteel 25 leden. “Het is ideaal dat er hier twee biljarttafels staan”, aldus Frank.

De derde zaterdag van de maand is een vaste speeldag voor het clubkampioenschap dat in verschillende categorieën gespeeld wordt om iedereen kansen te geven. Iedereen speelt eens tegen elkaar en er mogen ook op andere momenten matchen ingehaald worden.

“We spelen ook één keer per maand in een competitie tussen verschillende cafés. Verder komen we ook meerdere keren per week oefenen. “

Het seizoen start telkens in augustus en eindigt in juni. In juli wordt er niet voor het kampioenschap gespeeld.

Wie lid wenst te worden kan zich aanmelden via

Kurt.adam@proximus.be

Guy.ampe.64@gmail.com

segaertfrank@icloud.com

error: De inhoud is beschermd!