Search

Wijnbar VeVino opent op 7 januari

Ellen en Kristof (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdag 7 januari openen Kristof Van Eekelen (42) en zijn echtgenote Ellen Braet (38) uit Harelbeke hun wijnbar VeVino aan de Vrijdomkaai 7-9 in Harelbeke.

Kristof, die afkomstig is uit Sint-Niklaas en Ellen die uit Waardamme komt wonen al 15 jaar in Harelbeke. Het koppel heeft een dochter van 11 en een zoon van 9 jaar.

Carrièreswitch

“Ik heb altijd technische ondersteuning bij evenementen gedaan”, vertelt Kristof die Audiovisuele Kunst volgde in Antwerpen. “Ik begon over een carrièreswitch na te denken toen de lockdown bleef duren.” Kristof zal nog blijven les in podiumtechnieken geven in Gent. “Mijn freelance job zal niet meer lukken.” Kristof zal het ook wel een beetje missen. “Ik kon geen afscheid nemen van de sector. Het laatste concert waarop ik zou werken is er nooit meer geweest.”

Kristof was vaste freelancer in de AB in Brussel en bij John & Jane, een firma uit Ruiselede.

Zijn echtgenote Ellen is dansleerkracht in klassiek ballet en jazz en geeft vooral les in Brugge. “Ik zal van maandag tot en met donderdag blijven dansles geven en de andere dagen help ik in de wijnbar”, zegt ze.

Mensen plezieren

“Toen de maatregelen rond corona maar bleven duren, begon ik na te denken of het nu niet de tijd zou zijn voor een ‘Plan B’”, aldus Kristof. “Het zat altijd in mijn hoofd om nog ooit iets anders te doen, en de lockdown heeft dat dus versneld.”

Kristof is altijd zelfstandig geweest en was het altijd gewoon op mensen te ‘plezieren’ en te zorgen dat mensen zich amuseerden. “Dat is wat ik graag doe. Bij evenementen kan je dat ook doen maar ook in de horeca.” Kristof is altijd een wijnliefhebber geweest en koos daarom voor een wijnbar. De naam VeVino werd gemaakt door de eerste letters van Van en Eekelen voor Vino – wat wijn betekent – te plaatsen.

Wijnbar met passende look & feel

Het concept is een wijnbar met een passende look & feel.

“We vonden het zonde om enkel maar ’s avonds te openen. De ligging van het pand aan de Leie en dicht bij het centrum in Harelbeke is fantastisch en je kan er ook terecht voor een tasje koffie of thee. Overdag hoor je er jazzmuziek en muziek uit de jaren twintig en dertig, en ’s avonds wordt er overgeschakeld naar gepaste lounge muziek, waarbij je rustig kan genieten van een glaasje.”

Op donderdag – wanneer het markt is in Harelbeke – is de zaak open van 10 tot 22 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11 uur.

Aanbod

“Samen met onze leverancier die we vertrouwen maakten we de wijnkaart op. We hebben ook een wijnklimaatkast.”

In VeVino worden voorlopig vooral Europese wijnen geserveerd. “Er zijn een 60-tal wijnen aan een eerlijke prijssetting. Sommige wijnen kunnen per glas aangekocht worden en deze in de klimaatkasten enkel per fles.

Op de uitgebreide wijnkaart en over de koffies en thees vind je duiding op de menukaart. Er zijn huiswijnen (wit, rood en rosé) en huisbubbels en we hebben plaats voor acht flessen in dispensers. Dat zijn toestellen waar wijn bewaard wordt op de perfecte temperatuur. Die wijn is schenkklaar en de fles sluit zelf na het schenken.  De wijnen die we in die dispensers brengen zullen wisselen. Je kan ook kiezen voor een biertje, waaronder ook het bier ‘Leieleute’ van Rotary, maar we kozen bewust niet voor een tap, we zijn immers geen café.”

Doordachte gerechtjes met een speciale toets

Kristof en Ellen zorgen ook voor enkele doordachte gerechtjes met een speciale toets. “We hebben een goede samenwerking met een charcutier die vlees levert en je zal dus ook kunnen kiezen voor een bordje fijne vleeswaren of rillette.

Niet enkel over het aanbod, maar ook over het interieur met 34 plaatsen werd er nagedacht. “Charming House uit Brugge hielp ons met de inrichting volgens ons moodbord. Black & gold zijn onze basiskleuren.” Er zal ook een terras komen, waar zeker evenveel mensen buiten kunnen zitten als binnen.

www.vevino.be

info@vevino.be

0492 25 00 88

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.