Wijk ‘t Stenen Ende schuilt samen voor de regen

copyright foto Els Deleu

Zondag kwamen de bewoners van ’t Stenen Ende in Marke samen voor een aperitiefmoment.

Gelukkig konden de bewoners onder een tent, want de weergoden werkten niet de hele middag mee.

Wat bescheiden begon met een buurtfeestje, groeide uit tot een feestcomité op ’t Stenen Ende in Marke. Deze wijk omvat de Blauwhuis-, de Boondries- en de Lijnzaadstraat.

Er waren vroeger driedaagse wijkfeesten, kaartingen, een zoektocht, uitstappen, glühweinavonden en er werden paaseieren geraapt.

In de topjaren van 1995 tot 2000 waren er meer dan 70 kinderen in de wijk. Voor hen werd telkens een aangepast thema uitgewerkt, net als voor de volwassenen.

Far-West, Highland Games, een Griekse avond, Tirol, Mexico, Oude Belgen, Frankrijk… zijn allemaal thema’s die de revue passeerden. Er vonden succesvolle optredens plaats met zelfgemaakte nummers.

“De kinderen zijn echter uitgezwermd, het comité wat uitgedund en verouderd, net als de meeste bewoners”, luidt het. “Tegenwoordig houden we het wat meer bescheiden met een gezellige drink, samenkomst, apero…”

Het huidig comité bestaat uit Dominique Delabie, Ludo Meersdom, Tom Mestdach en Lieven Wyseur.

“Het voordeel van die jarenlange festiviteiten is dat we elkaar heel goed kennen in de wijk en dat de handen meermaals in de lucht gaan om elkaar te begroeten en een praatje te maken.”

Ook enkele nieuwe bewoners kwamen naar de wijkbijeenkomst. “Misschien wordt de fakkel voor de organisatie van feesten ooit wel overgenomen”, hoopt men.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.