“Wij verkopen voor u”

Marc Plets (copyright foto Els Deleu)

Met de slogan ‘Wij verkopen voor u’ vliegen de inschrijvingslijsten voor de Kuurnse Boelbeurs van 11 en 12 november de deur uit. “Er zijn nog slechts 20 inschrijvingslijsten voor verkopers van tweedehandsmateriaal beschikbaar”, stelt Marc Plets bij die de lijsten te verkrijgen zijn.

Voor de 28ste keer slaan KWB Kuurne en het Koninklijk Feestcomité Sint-Pieter Kuurne de handen in elkaar voor de organisatie van de Boelbeurs. De opbrengst van deze beurs wordt netjes in twee verdeeld. De KWB gebruikt het geld om er activiteiten mee te organiseren en het feestcomité voor de organisatie van het Sint-Pietersfestival. “Vorig jaar was het een topjaar op de Boelbeurs,” aldus hoofdverantwoordelijke Marc Plets.

De beurs begon in de Sint-Pieterszaal, maar moest wegens het groot succes uitwijken naar de Kubox, waar meer plaats is.

Op de boelbeurs wordt tweedehandsmateriaal verkocht. “Enkel schoenen en kledij mag er niet verkocht worden, daar hebben we geen plaats meer voor”, luidt het.

Verkopers

Er worden 120 verkopers toegelaten. “Dat zijn er iets minder dan vorig jaar want toen hadden we moeite om alles een plaats te geven.” Ondertussen zijn er al 100 lijsten de deur uit.

De verkopers nummeren hun te verkopen goederen en maken er een lijst van. De prijs – die minstens 1 euro bedraagt – wordt er op vermeld.

De lijsten kunnen afgehaald worden bij Marc Plets in de Molenput 14 in Kuurne (tel 056 71 64 52)

De goederen worden op vrijdag 10 november in de Kubox binnengebracht tussen 14.30 en 19.30 uur. “We maken een zaalplan en zetten de goederen uit per lijst, maar meubels en fietsen zetten we apart. Voor die grote stukken is er ook een aparte kassa.”

De niet-verkochte goederen en het geld van de verkoop worden afgehaald op zondagavond 12 november vanaf 19 uur. “De verkopers staan 20 % van de verkoopprijs af aan de organisatie. Voor artikelen die aan meer dan 125 euro verkocht worden wordt er 10 % afgestaan.

De beurs

De Boelbeurs vindt dan plaats op zaterdag 11 november van 9 tot 18.30 uur en op zondag 12 november van 9 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt 3 euro, maar daar is een consumptie inbegrepen.

Gedurende de beurs is de bar open en in de namiddag worden er pannenkoeken gebakken.

“Gewoonlijk komen tijdens het weekend van de Boelbeurs tussen de 1.400 en 1.500 mensen langs.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.