Search

“Wij komen als zorgorganisatie ook in contact met mensen met beperkte middelen”

copyright foto Els Deleu

Het Wit-Gele Kruis van de regio Harelbeke-Waregem-Kuurne schonk een cheque van 500 euro aan de VZW Welzijnsschakels in Kuurne.

“Elke afdeling van het Wit-Gele Kruis schenkt jaarlijks een bedrag aan een zelfgekozen goed doel”, begint Joke Dejager die hoofdverpleegkundige is in de afdeling. “We schonken vorig jaar een bedrag aan een organisatie in Waregem, en dit jaar was Kuurne aan de beurt. Via het sociaal huis werden goede doelen en organisaties doorgegeven met hun werking. Intern maakten wij de keuze om een bedrag te schenken aan Welzijnsschakels. Zelf kenden we de organisatie nog niet, maar hun werking trok ons aan. Ze werken heel laagdrempelig en richten zich op mensen met beperkte middelen. Ze bieden hen de kans om samen te komen en ze genieten van het samenzijn, wat eten en twee keer per jaar van een uitstap. Als zorgorganisatie komen wij ook in contact met mensen met beperkte middelen, dus vonden we dit een geschikt doel om te steunen”, besluit Joke.

Welzijnsschakels

Marc Plets en Riet Goemaes trekken Welzijnsschakels VZW in Kuurne. “We werken nauw samen met het sociaal huis en de sociale kruidenier in Kuurne, van waar mensen soms naar ons doorverwezen worden”, luidt het. “We richten ons op mensen die dreigen achter te blijven.” De VZW werd opgericht in 2017. “We startten met 1 maandelijkse ontmoetingsnamiddag op vrijdag. De eerste keer kwamen er drie mensen, maar dat groeide. Na enkele maanden zei iemand van onze groep vrijwilligers dat de bijeenkomsten veel te weinig gebeurden en dat we dat elke week moesten doen. We begonnen in de plaats met elke tweede en vierde vrijdag van de maand een bijeenkomst te organiseren in de jeugdhemen van Sint-Pieter aan de Hazelaarsstraat 22 in Kuurne. Bij mooi weer worden de tafels buiten gezet. Daar genieten onze mensen samen met de vrijwilligers van het samenzijn en een kopje koffie.”

Elke vrijdag worden ook resten van de sociale kruidenier en van sommige winkels uitgedeeld. “Om de twee weken gebeurt dit op de bijeenkomst tussen 15 en 17.30 uur en de andere weken komen we voor een kwartiertje en laten we de mensen weten wanneer we er zullen zijn om uit te delen.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.