Search

“Wheel-LED’s hebben een dubbele functie”

copyright foto Els Deleu

Bij Hogeschool VIVES in Kortrijk werkten vier studenten van het tweede jaar bachelor ICT-Elektronica aan een project rond Wheel-LED’s.

Emiel Maes (19) uit Moorsele volgt binnen zijn bacholor de afstudeerrichting Elektronica, Ruben Salomez (21) uit Marke en Yuran Loones (19) uit Ieper volgen de afstudeerrichting ICT en Stan Capoen (22) uit Reningelst volgt afstudeerrichting Artificiële Intelligentie. (Stan ontbreekt op de foto).

Fietswiel met ledstrips

Het project van de studenten bestaat er in om door middel van LED-strips een leesbare tekst in een fietswiel te bevestigen. “Het betreft een verbetering van een vorig project”, vertelt Yuran. De studenten ronden hun project deze week af. “We slaagden er al in om ons project te doen werken, hoewel we maar een half jaar bezig zijn. Ons vorig businessproject van het eerste semester was afgelopen en zo begonnen we nog aan een ander project,” zegt Ruben.

“De LED-strips op fietswielen hebben een dubbele functie: De strips kunnen dienen als promotie en het is een leuke manier om je fiets meer zichtbaar te maken in het verkeer, waardoor het veiliger is,” aldus Emiel.

Met elektronica en LED-strips wordt een tekst – kan een reclameboodschap zijn – zichtbaar als het wiel ronddraait. “In het oorspronkelijke werden drie prints gebruikt, maar wij willen het met één print doen op LED-strips die makkelijker te vervangen zijn. De stukken om de LED-strip op te bevestigen ontwierpen we zelf en printten we in 3D. In het eerste onderzoek werden niet-oplaadbare batterijen gebruikt, en wij doen het met een powerbank.” Er moet ook nog verder onderzocht worden. Zo moet de snelheid gemeten worden want het wiel moet een bepaalde snelheid halen eer de tekst zichtbaar wordt en de tekst moet onderaan op het wiel kunnen staan.

https://www.youtube.com/shorts/MDBHH3aR3GA

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.