West-Vlaanderen Cycling tour is dit jaar een driedaagse

copyright foto Els Deleu

Van 18 tot 20 augustus vindt de West-Vlaanderen Cycling Tour opnieuw plaats. Het betreft een driedaagse met ritten voor Nieuwelingen in Bellegem, Stasegem en Rekkem.

De voorstelling van de WVl Cycling tour vond plaats De Symfonie in Harelbeke, het lokaal waar de maandelijkse vergaderingen van het bestuur plaatsvinden.  

De West-Vlaanderen Cycling Tour, een meerdaagse interclub voor nieuwelingen is aan de 14de editie toe en staat opnieuw op de nationale wielerkalender. “Dat kan enkel maar door de financiële inbreng van de sponsors, in het bijzonder de truiensponsors”, luidt het bij de organisatoren. “We zijn dankbaar dat mensen nog willen investeren in het jeugdwielrennen, want hier ontstaan immers de toekomstige kampioenen.”

Dit jaar zijn er slechts drie ritten. “De voorziene ploegentijdrit moesten we schrappen door wegenwerken”, luidt het.

Het bestuur van de West-Vlaanderen Cycling Tour kan rekenen op de volledige medewerking van Cycling Vlaanderen.

De organiserende wielerclubs zijn KSV Bellegem, WC Nut en Vermaak Stasegem, Veloclub Sportieve Hoop Rekkem en de Molenspurters Meulebeke.

Julien Vermote is voorzitter van het organiserend comité. Hij is ook de koersdirecteur.

West-Vlaanderen Cycling Tour

De West-Vlaanderen Cycling Tour is de enige driedaagse rittenkoers voor nieuwelingen in België. “Er zijn zelfs niet veel tweedaagse koersen voor hen ook.”

Op vrijdag 18 augustus wordt de eerste rit in Bellegem gereden. Er zijn 9 ronden van 7,5 km. De start om 14.30 uur en aankomst is in het centrum van Bellegem.

De 8 ronden van 8,7 km van zaterdag 19 augustus worden in Stasegem gereden. Om 15.30 uur wordt er gestart ter hoogte van Bakkerij Victor in Stasegemdorp.

Op zondag 20 augustus vindt de laatste rit van de driedaagse plaats in Rekkem. Daar is de startplaats aan het gemeentehuis van Rekkem gelegen. De 1,5 km in lijn en de 9 ronden van 7,5 km worden daar vanaf 15 uur gereden.

Deelnemende ploegen

Er mogen 24 ploegen deelnemen aan de West-Vlaanderen Cycling Tour, waaronder maximaal 3 buitenlandse ploegen. Namen zijn er nog niet bekend, maar de ploegen wel, en daar wordt heel wat talent uit verwacht. Er zijn 8 West-Vlaamse ploegen en ook verschillende ploegen uit andere provincies, voornamelijk uit Vlaanderen. De buitenlandse ploegen zijn er uit Nederland, Italië en Frankrijk. Het Franse team is het team dat ook vorig jaar aanwezig was.

Acrog-Tormans Balen BC, de ploeg die vorig jaar het ploegenklassement won, is opnieuw ingeschreven. Voor de eerste keer neemt ook een Provinciale Selectie van West-Vlaanderen deel.

Er zijn ook enkele ploegen die vorig jaar niet deelnamen, zoals onder meer Young Cycling Team Middelkerke, Sport en Moedig Genk, Maes Cycling Team Glabbeek en Isorex Cycling Team.

Erelijsten

Als de erelijsten van vorige jaren van de West-Vlaanderen Cycling Tour bekeken worden, zijn er verschillende van die renners beroepsrenner geworden.

“Zo denken we aan de Brit Tao Geoghgen die in 2020 de Giro won en bij ons in 2010 tweede werd in het algemeen jongerenklassement,
aan de Nederlander Piotr Havik die in 2010 bij ons het Algemeen Individueel Klassement won,
aan Senne Leysen die in 2012 bij ons zowel het Algemeen Individueel als het Algemeen puntenklassement won,
en aan Bram Welten (Nederland) en Stan Dewulf, die bij ons in 2013 respectievelijk eerste en tweede werden in zowel het Algemeen Individueel als in het Algemeen puntenklassement. Stan Dewulf rijdt nu mee in de Ronde van Frankrijk. Zo kunnen we er nog verschillende opnoemen.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.