Search

« We zoeken middelen om het zwembad te vernieuwen”

Het zwembad toen het weer geopend werd in september 2016 (Copyright foto Els Deleu)

Het zwembad in De Kindervriend in Rollegem is aan vernieuwing toe. De organisatie heeft een financiering nodig van 200.000 euro om het zwembad opnieuw operationeel te maken. De lekken die er zijn kunnen niet meer hersteld worden en grote werken dringen zich op.

Het zwembad in De Kindervriend dateert van 1973, toen het door de Lions Club geschonken werd aan De Kindervriend.

Er waren geen subsidies voor het zwembad. De stookkosten werden gefinancieerd door acties van het oudercomité.

Onmisbaar

Het zwembad is onmisbaar geworden in de organisatie. Het vervoer naar een ander zwembad en zwemmen in een niet-vertrouwde omgeving is voor sommige kinderen niet haalbaar.

“Kinderen kunnen in het zwembad los bewegen zonder remmingen. Het zwembad is héél belangrijk, vooral voor kinderen die minder mobiel zijn,” luidt het.

Werken

Rond het jaar 2000 waren er al eens aanpassingswerken om te blijven voldoen aan de VLAREM-wetgeving. Toen bleef het zwembad een jaar dicht.

In 2016 werden veranderingen uitgevoerd aan de stookinstallatie. Vanaf dan werd er gestookt met gas in plaats van met mazout. Toen werd een deel van de kosten voor aanpassing gesubsidieerd door de provincie West-Vlaanderen. Ook de ramen en de dakbedekking van de zwembadruimte werden vernieuwd.

Nu is het zwembad opnieuw dicht. Er zijn lekken die niet onmiddellijk kunnen hersteld worden. De investering van 200.000 euro om het zwembad weer operationeel te maken zal met eigen middelen moeten gebeuren.

De leidingen moeten vernieuwd worden en er zullen dus ook gronden moeten uitgeboord worden hiervoor. “Een hele hap uit ons budget”, luidt het.

Wandeling

Een eerste aanzet van een activiteit waarvan de opbrengst zal gebruikt worden voor het zwembad is de lentewandeling in samenwerking met wandelclub W.S.K. Marke.

Deze vindt plaats op zondag 12 maart. Je kan starten vanaf 7 uur tot rond de middag voor de tochten van 13, 16 en 21 km. Voor de tocht van 8 km kan je nog tot 15 uur starten en voor die van 4 km tot 16 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.