Search

“We willen ons nu eerst lokaal op de kaart zetten”

we zien v.l.n.r. Levi Eyders, Wouter Denys en Quentin Lezy. Ethon El Masri ontbreekt op de foto. (copyright foto Els Deleu)

De band Leon O’dile stelde vorig weekend de nieuwe EP ‘Gracefully Broken’ met eigen nummers voor in Sint-Eloois-Winkel. “We willen ons nu eerst lokaal op de kaart zetten en enkele optredens regelen in de streek.”

Leon O’dile bestaat uit Wouter Denys (21) uit Moorsele, Quentin Lezy (22) uit Sint-Eloois-Winkel, Levi Eyders (18) uit Kortrijk en Ethon El Masri (17) uit Zwevegem.

De band brengt pop, rock (ballads) en poppunk in het Engels in een eigen stijl en werkt aan een eigen repertoire. “We hebben een zodanig eigen stijl, dat we er eigenlijk moeilijk een genre kunnen opplakken. We zijn echt een unieke weg aan het opgaan. Met ons vier hebben we allemaal uiteenlopende muziekvoorkeuren, wat voor een mooie en boeiende combinatie zorgt.”

Het begin

Wouter en Quentin leerden elkaar kennen toen ze in het vierde middelbaar zaten. Ze zaten samen in de schoolband van Athena campus Heule. “Dat was de enige band waar we in zaten en vonden het jammer dat we toen we afstudeerden geen band meer zouden hebben. We vonden het een leuk idee om er zelf één op te richten.”

Er werd voor de naam ‘Rock & Broll’ gekozen. Die naam bleef slecht een tweetal weken meegaan. We wilden uiteindelijk een meer originele naam. We vonden enkele muzikanten en we kozen voor de naam ‘Rushmore’, naar de met Amerikaanse presidenten uitgehouwen rots in Amerika. We stelden zelfs een foto samen waar het leek of ook wij uit de rotsen kwamen.”

Wouter en Quentin bleven de vaste waarden in de groep, maar enkele muzikanten wisselden wel. “Onze schema’s en prioriteiten lagen soms anders en de zoektocht naar muzikanten ging verder. We veranderden na enkele maanden nog eens onze naam, nu in de huidige naam Leon O’dile.” Wouter had in die periode nog een soloprojectje onder die naam lopen, en Quentin en Wouter beslisten om dat zangproject samen te voegen met live muzikanten. De naam komt van de twee namen van de overgrootouders aan Wouters papa’s kant.

“Een jaar geleden zagen we Ethon bezig op de opendeurdag in Athena Heule. Ethon en Levi zitten nu ook in Athena Heule en zijn bij de schoolband in die school gekomen toen wij er al weg waren. We vonden Ethon zodanig goed dat we hem eigenlijk niet vroegen, maar hem zeiden dat hij MOEST bij onze band komen, lachen Wouter en Quentin.

We wilden ook Levi in onze band, maar op het moment dat we hem vroegen, lukte het nog niet voor hem. Onze muziek zonder drummer was niet zoals het moest zijn, en toen we een optreden hadden vroegen we Levi om eventjes in te vallen. De klik was er onmiddellijk en hij is gebleven.” Levi reageert hierop dat hij superblij was met dat berichtje met de vraag om in te vallen, want het had hem al gespeten dat hij nee gezegd had.  “We zitten allemaal in dezelfde leeftijdscategorie en begrijpen elkaar en elkaars humor. Ook de sfeer onder ons is prima en samen muziek maken op de teksten die Wouter schrijft is superleuk! Er is ook een goede dynamiek op het podium.”

In de huidige bezetting startte het viertal in september vorig jaar. “Onze EP ‘Gracefully Broken’, waar we al 2,5 jaar mee bezig zijn, heeft invloeden van verschillende mensen, aangezien we er in die periode met verschillende bezettingen aan werkten.”

Bezige bijen

Muziek is de enige en ook grote hobby van Wouter. Hij schrijft de teksten en zingt.
“Als kind begon ik te zingen in het jeugdkoor Doremi in Moorsele. “Toen ik 15 jaar was nam ik de impulsieve beslissing dat ik wou zanger worden. Ik heb maar 1 jaar notenleer gedaan en leerde het meeste aan mezelf.”

 In het dagelijks leven werkt hij sinds oktober als grafisch ontwerper bij Supra Bazar. In bijberoep doet hij ook nog grafisch ontwerp en drukwerk.

Quentin zit in het volwassenenonderwijs waar hij geluid- en lichttechnieken studeert. Hij volgde van 6 tot 17 jaar muzieklessen in The Art Factory in Roeselare. Hij speelt basgitaar. Hij gaf vroeger nog leiding in de KSA, maar kan dit nu niet meer combineren.

Gitarist Ethon El Masri kreeg op zijn 12de een akoestische gitaar en speelde zijn eerste akkoorden in een kerk. Hij leerde veel aan zichzelf.

Samen met Levi studeert Ethon podiumtechnieken in Athena campus Heule.

Levi heeft naast drummen bij Leon O’dile nog heel wat andere bezigheden die vooral met muziek te maken hebben. “In het conservatorium in Kortrijk was mijn eerste instrument cornet”, vertelt hij. “Ik ben door een vraag naar een drummer naar de toenmalige directeur geweest en vroeg hem of ik twee instrumenten kon volgen, dus ook drum. Ik speel nu nog altijd drum en cornet in het conservatorium in Kortrijk.”

Levi speelt bij het trommelkorps Djoem in Heule, in de Heulse Consertband, de flax band Ambrosia in Torhout, de jeugdharmonie Crescendo in Bissegem en de jeugdbigband van Mainstream Music Band.  

Daarnaast volgt Levi nog producing en DJ aan het conservatorium in Kortrijk, speelt hij rolhockey in Heule en is hij bondsleider van KSA Adelaars in Kortrijk.

Toekomst

Nu de EP gelanceerd is, en er ook weer al wat nieuw werk in the pipeline zit, willen de mannen van Leon O’dile zich vooral lokaal op de kaart zetten, zodat de populariteit kan groeien. “We staan op Rock Beats Cancer in Ledegem, een openluchtfestival ten voordele van kankerbestrijding.” Naast eigen nummers brengt Leon O’dile ook covers.

“We hopen ook op Klein Tokio in Moorsele.

Wie de groep wil boeken of meer informatie wenst kan contact opnemen via leon.odile@outlook.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.