“We willen kinderen vier dagen geven waar ze volop ‘kind’ kunnen zijn!”

Valentine Raes (copyright foto Els Deleu)

Valentine Raes (32) uit Bissegem lanceert een crowdfunding om geld in te zamelen om kampen te organiseren voor kinderen uit kwetsbare gezinssituaties.

Valentine trok twee keer als vrijwilliger op kamp met VZW Vergeet de Kinderen Niet uit Dendermonde. “Daar waren kinderen mee uit Brussel en Dendermonde.”

“Dat was een geoliede machine en wou hetzelfde voor kinderen uit onze streek. Ik zou dit graag organiseren samen met familie en vrienden rondom mij”, aldus Valentine.

Valentine is afkomstig uit Roeselare. Ze is osteopaat en werkte nog in Lauwe en bij de eerste ploeg van KV Kortrijk. Haar man Jasper Velghe die uit Kooigem komt is kinesitherapeut. Ze werden samen zelfstandig in de groepspraktijk Velghe-Raes in Bissegem. Het koppel heeft met Julien een zoontje van ruim een jaar. In haar vrije tijd gaat Valentine graag lopen. Tot ze 25 jaar was deed ze ook judo. Ze deed tijdens haar opleiding nog vrijwilligerswerk als osteopaat in Kenia.

Het kamp

“Ik overlegde met mijn man en we richtten in december de vzw Samen Kind Zijn op.” Valentine ging spreken met brugfiguren om te weten welke kinderen er konden in aanmerking komen. “Vorige maand organiseerden we een dag om kennis te maken met de kinderen en hun ouders. Het is immers niet zo vanzelfsprekend om je kind voor drie overnachtingen ergens mee naar toe te sturen met mensen die je niet kent.”

Valentine sprak familieleden aan die op vrijwillige basis meegaan om activiteiten te voorzien en om te koken. “Familie ken je door en door en we zijn allemaal op elkaar afgestemd. We zijn met 10 vrijwilligers en er zullen 30 kinderen tussen 6 en 12 jaar meegaan op het einde van juli. We vinden het zalig om iets te kunnen doen voor de kinderen en samen iets te bereiken voor een goed doel! Ook voor Julien zouden we zo’n jaarlijks kamp goed vinden. Zo leert hij dat niet alles vanzelfsprekend is en dat niet ieder kindje het gemakkelijk heeft.”

De nodige centen

Valentine kon al rekenen op steun van serviceclubs zoals Zonta Kortrijk, Lions Club Mercurius, De Ronde Tafel Moeskroen en Rotary Kortrijk Groeninghe.

“Ik diende ook een project in voor financiële steun van de Koning Boudewijnstichting. Mijn project wordt er niet gesteund, maar ik kon door het indienen van mijn project wel via het platform van Een Hart voor West-Vlaanderen een crowdfunding starten. Ik wil nog 7.000 euro inzamelen.” Vanaf 40 euro krijgen de schenkers een fiscaal attest.

De link naar de crowdfunding is de volgende:

https://streekfondswestvlaanderen.koalect.com/nl-NL/project/zomerkamp-vzw-samen-kind-zijn?tab=overview

error: Content is protected !!