“We willen jazz levendig houden in Lauwe”

Manager Luc Deprez en vaste gitarist van JazzStoria Band Nicolas Verhaeghe - copyright foto Els Deleu

De meer dan tienkoppige JazzStoria Band pakt op zondag 28 augustus om 20 uur uit met een concert van Jazz, Blues en andere populaire deuntjes.

Saxofonist Frank Debruyne uit Kortrijk versterkt dit keer de instrumentalisten die uit Lauwe, Menen, Gent, Brugge en eigenlijk uit zowal alle windstreken komen.

“Het is onze bedoeling om Jazz in Lauwe levendig te houden”, vertelt Luc Deprez die jaren in Gullegem woonde en een jaar geleden verhuisde naar Wevelgem. Luc speelt klarinet en saxofoon, maar doet bij JazzStoria enkel het management.

JazzStoria startte in 2012 onder impuls van Bernard Joye die heel zijn leven al muziek speelde. “Lauwe was een belangrijke gemeente wat Jazz betreft”, vertelt Luc. In Jazzclub De Kave kwamen grote namen. “Het was dé jazzclub van België. Toots Tielemans speelde er zelfs nog.”

JazzStoria begon in september 2012 met zes mensen. “Het viel mee en we begonnen uit te breiden met het plan om vier keer per jaar een concert te geven met een kleine bigband.”

De JazzStoria Band gaat ook elders spelen. “We speelden ook al ten voordele van Kom op tegen Kanker.”

De doelstelling van de band was om Jazz en Blues te spelen en ook jonge mensen kansen te geven. “We willen hen uitdagen om met de groep mee te spelen. Zo engageerden zich al enkele talenten, zoals Seppe Vandewalle, die een super-accordeonist is en met wie we al veel concerten speelden. Ook Pieter-Jan Beghein met zijn mondharmonica is een ontdekking.”

JazzStoria Band heeft verschillende drummers, pianisten en andere muzikanten die kunnen meewerken. “We spelen ook soms met gastmuzikanten zoals op zondag 28 augustus waarvoor we Frank Debruyne aantrokken.”

Het concert vindt om 20 uur plaats bij Sophie in De Club aan de Larstraat 8 in Lauwe.

Kaarten kan je aan 15 euro in voorverkoop reserveren via jazzstoria@disc.be

Aan de deur betaal je 18 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.