Search

“We willen gewoon een ‘geestige dag manillen’ aanbieden”

Copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 28 oktober vindt voor de derde keer het Kortrijks Kampioenschap Manillen plaats in het OC in Aalbeke. “Iedereen die graag manilt en de regels kent is welkom!” Het betreft een open individueel kampioenschap voor iedereen uit Kortrijk en omstreken.

Het Kortrijks Kampioenschap Manillen wordt georganiseerd door Mathieu Danel uit Heule, Bruno Casier en Kevin Van Meirhaeghe uit Aalbeke en Bart Vercaempst uit Moeskroen. Ze vormen samen ‘Komt Ze Moar Ut’ en organiseerden in 2019 voor het eerst het kampioenschap. Sinds januari pakten de vier mannen onder diezelfde naam ook uit met een nieuwe kaartersclub in Aalbeke.

Nieuwe formule

Op zaterdag 28 oktober wordt er om 9 uur gestart. “We hanteren vanaf dit jaar een nieuwe formule”, luidt het bij de organisatoren van Komt Ze Moar Ut. “Vroeger speelden we drie bomen en kaartten we met één aan tafel. Nu wordt er met vier gespeeld en wordt er geloot aan een tafel. Er zijn twee winnaars en twee verliezers. Na 12 delen loten we een nieuwe tafel. Zo lang je geen drie keer verliest kan je er niet uitvallen. Dus wie twee keer verliest kan toch nog het kampioenschap winnen.” De organisatoren merken op dat het wel nog steeds een individueel kampioenschap blijft, er wordt telkens geloot door de computer.

Deze nieuwe formule kwam er door te luisteren naar mensen die kwamen. “We denken dat het eenvoudiger zal zijn. Het concept werd eigenlijk vereenvoudigd en ook de scorebladen zijn een stuk eenvoudiger.”

Er worden maximum 200 deelnemers toegelaten. “De inschrijvingen komen nog sneller dan vorig jaar binnen.”

Praktisch

De deelnameprijs bedraagt 8 euro per persoon.

Inschrijven kan via https://kkm.eventsquare.store/nl/6bykuf5q8m2x/goarnav1joi7

Bij problemen bij het inschrijven kan je bellen naar 0473 36 07 62.

Ten laatste op 24 oktober 2023 kan je inschrijven, maar eens de 200 deelnemers behaald werd worden de inschrijvingen afgesloten. Aan de deur inschrijven is onmogelijk.

Er is op 28 oktober een korte middagpauze van zeker niet langer dan een half uurtje. “We vragen echter om het kampioenschap niet te verlaten zodat er vlot kan verder gekaart worden.”

Gedurende de dag van het kampioenschap is de bar open en zijn er belegde broodjes, droge worst, chocolade en chips verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Wie uitvalt uit het kampioenschap kan nog altijd verder kaarten in de cafetaria van het OC.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.