Search

“We willen de familiale sfeer behouden”

Sharon en Thomas tijdens de werken in Restaurant Populierenhof (copyright foto Els Deleu)

Thomas Wyseur (30) en Sharon Feys (27) staan te popelen om Restaurant Populierenhof aan de Brugsesteenweg 15A in Hulste weer te openen. “We zetten de zaak die mijn ouders 35 jaar geleden opstartten nu verder”, luidt het. Midden april is de heropening voorzien.

Thomas, die in Hulste opgroeide en Sharon die uit Izegem komt wonen in Lendelede. “We leerden elkaar kennen op Mardi Gras in Kuurne”, vertelt Sharon die daar toen aan het werk was.

Sharon studeerde mode, maar werkt eigenlijk al heel haar leven in de horeca. “Op jonge leeftijd ben ik aan de afwas gestart, maar ik kon me snel naar de zaal toe opwerken. Ik werkte vrijwel altijd in de zaal en de bar in verschillende zaken, ook in het buitenland zoals in Australië en Mallorca.”

Thomas studeerde van zijn 18 tot zijn 21 jaar bedrijfsmanagement in de Hogeschool in Gent en daarna volgde hij Marketing in VIVES Kortrijk. “De laatste 6,5 jaar werkte ik bij mijn vader in ’t Populierenhof. Ik heb hier alle domeinen doorlopen, zo was ik ober en stond ik nog in de bar. Door personeelstekort ben ik naar de keuken gekomen en ik sta er nog altijd.”  

Een nieuwe wind

Er was al een drietal jaar sprake dat Thomas de zaak zou overnemen. Nu vader Tom op zijn 58ste met pensioen gaat is het zover. Thomas zal Restaurant Populierenhof runnen samen met zijn partner Sharon. Thomas zal er in de keuken staan en Sharon neemt de zaal voor haar rekening.

Op zondag 19 februari was de laatste openingsdag. Dan ging de zaak voor een tijdje dicht om er veranderingen uit te voeren. Thomas en Sharon willen wel de familiale sfeer behouden. “De keuken werd een aantal jaren geleden aangepakt en blijft. De indeling van het gebouw met benedenruimte en zaaltje voor zo’n 40 mensen boven is gebleven en we behouden de fermettestijl, maar stopten die in een nieuw jasje en kozen voor een eigen toets”, luidt het bij Thomas en Sharon. “Het donkere interieur ging weg en de balken en trappen werden behandeld tot ze een lichte houtkleur kregen. We fristen het interieur op en maakten een mix van hout, een lichte kleur, zwart en een warme accentkleur. Ook in de sanitaire ruimte gebeurden enkele ingrepen. Buiten is er een zonneterras met speeltuigen en een springkasteel voor de kinderen.

“We blijven onze kaart met Franse keuken behouden, maar frissen die op en vullen die aan met tapas, mocktails en cocktails. Het is een kaart met voor elk wat wils en een perfect evenwicht, volgens de wensen van de klant.”

Midden april is de heropening van Restaurant Populierenhof voorzien.

“We zijn ook nog op zoek naar extra medewerkers voor zaal, bar en keuken”, stelt Thomas. Flexijobbers, jobstudenten, vaste mewerkers voor de week of voor het weekend kunnen contact opnemen met Thomas Wyseur op 0472 62 27 12 of via info@populierenhofhulste.be
Ook reserveren vanaf de heropening kan via deze weg.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.