Search

“We willen dat zone 30 gerespecteerd wordt”

copyright foto Els Deleu

Bij VBS ’t Hoge in Kortrijk wil men dat zone 30 in de schoolomgeving gerespecteerd wordt. Daarom voerden de kinderen van de hele school op dinsdagmorgen actie aan de school.

De wagens die aan gematigde snelheid langs de school reden, kregen een applaus van de kinderen en leerkrachten. Wie voorbij raasde werd onthaald op een boe-geroep.

Deze actie kadert in het ‘Zone 30-project’ waar de school al drie weken mee bezig is.

“We ervaren dat er nog steeds automobilisten zijn die zich in de Steenbakkersstraat niet houden aan de vooropgestelde snelheid van 30 km per uur”, stelt directeur van de school Barbara Buysschaert.

“Er werden al affiches uitgedeeld in de straat en de ouders ondertekenden een pact waarbij ze ook bevestigen zich aan de snelheid van 30 km per uur te houden in de schoolomgeving”, stelt directeur Barbara Buysschaert. “Deze week staat hier een bord die de snelheid meet waar in het groen de snelheid verschijnt als die niet boven de 30 km per uur is en waar in het rood de te hoge snelheid verschijnt. Met de kinderen willen we het de chauffeurs ook duidelijk maken dat we niet opgezet zijn met hoge snelheden. We willen onze schoolomgeving veilig houden.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.