“We willen dat het café vertrouwd blijft aanvoelen bij de klanten”

Lorenz Janssens in Het Oud Gemeentehuis (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 1 april gingen de deuren van café Het Oud Gemeentehuis in Hulste weer open. Voortaan wordt het café gerund door Lorenz Jannsens (36) en Mélissa Coopman (36).

Lorenz en Mélissa wonen in het centrum van Hulste. Lorenz is een geboren en getogen Hulstenaar. Mélissa, die uit De Panne afkomstig is heeft een dochter van bijna 12 jaar en samen hebben Lorenz en Mélissa een zoontje van 5 jaar.

Lorenz werkte 18 jaar als dakwerker en gaat nu met Het Oud Gemeentehuis voor een nieuwe uitdaging. Mélissa helpt ’s avonds en in het weekend in het café maar blijft tijdens de weekdagen haar kinderopvang in Stasegem runnen.

Het Oud Gemeentehuis

Lorenz kwam vroeger vaak in Het Oud Gemeentehuis. “Toen we hoorden dat het café na ziekte van de uitbater over te laten was, zijn we gesprongen”, zegt hij. “Mijn tante heeft heel haar leven café gehouden, eerst in’t Kloefke in Hulste en daarna in De Komponist in Harelbeke. Ik ben er nog gaan helpen. Toen mijn tante stopte met ’t Kloefke had ik ook de kans om haar café over te nemen, maar ik was toen pas 23 jaar en durfde toen de stap niet wagen. Nu er weer zo dicht bij ons huis in Hulstedorp een café over te nemen was, hebben we die kans niet meer laten voorbijgaan.” Het café was sinds 22 januari gesloten.

Lorenz en Mélissa hebben het café bewust gelaten zoals het was. “Het is altijd een goed draaiend volkscafé geweest en we willen dat het vertrouwd blijft aanvoelen bij de klanten. Ook het aanbod is hetzelfde.” Naast dranken zijn er zelfgemaakte croques te verkrijgen en versnaperingen zoals Bifi- en droge worstjes en porties salami en/of kaas.

Ook de sluitingsmomenten van dinsdagnamiddag en woensdag zijn dezelfde gebleven. Het café is op de andere dagen open van 9.30 uur tot 13.30 uur en vanaf 16 uur. Op zondag is het doorlopend open vanaf 9 uur.

Verenigingen

De voetbalploeg RVS, een groep wielertoeristen en een vinkenvereniging hebben al hun lokaal in Het Oud Gemeentehuis. “Het is de bedoeling om ook eventueel een biljart-, kaarters- en dartsclub op te richten als er interesse voor is”, stelt Lorenz.

Lorenz was zelf nog lid van een dartsclub.

Hij speelde ook 15 jaar toneel bij De Leutemakers. “Ook zij zullen hier nu komen repeteren in het zaaltje.”

Het zaaltje kan ook gebruikt worden voor kleine feestjes zoals een verjaardag of een babyborrel en ook vergaderingen kunnen er gehouden worden.

Café Het Oud Gemeentehuis, Hulstedorp 20 in Hulste.

056 90 43 17 of 0479 25 78 54

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.