Search

“We vinden graag nog een recreatieve ploeg”

Danny, Stijn en Kevin van het bestuur. Marnix en Christophe ontbreken op de foto (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 15 juni vindt het jaarlijks Kubb-tornooi van de Palace Kubbers uit Rollegem/Bellegem plaats op de terreinen van het Don Boscocollege aan de Don Boscolaan in Kortrijk.

De wedstrijden starten om 9 uur en iedereen kan blijven spelen tot op het laatste. “We vermoeden dat de laatste wedstrijden omstreeks 17 uur starten.”

In de voormiddag worden telkens setjes van maximum 22 minuten gespeeld. Voor de namiddag worden er drie reeksen gemaakt volgens de uitslagen van de voormiddag. “Zo komt iedereen ’s namiddags tegen hetzelfde niveau uit. Zo kunnen we zowel de geoefende als de recreatieve spelers gelukkig maken. Zeker 6 tot 7 recreatieve ploegen kunnen dan tegen elkaar spelen.”

In elke reeks krijgt de eerste een prijs en er worden gedurende het tornooi ook enkele ludieke prijzen uitgedeeld.

“Er zijn nu 39 teams ingeschreven. Graag zouden we er nog een recreatieve ploeg bij hebben”, stelt Kevin Deloose van de Palace Kubbers. Samen met zijn vader Marnix die voorzitter is, en Stijn Germonpré, Danny Gylain en Christophe Neirijnck vormt hij het bestuur van de Palace Kubbers.

Ploegen bestaan uit minstens 3 personen, maar het mogen er ook meer zijn. Er zijn 6 stokken te verdelen. Kevin weet dat de ploegen meestal met 3 of 4 komen.

Inschrijven kan bij kevin.deloose@telenet.be . De deelnameprijs bedraagt 25 euro per ploeg. Daarin zit het spel inbegrepen, maar ook gratis koffie tot het tornooi start en een aperobordje.

Tornooi

Naar het Kubb-tornooi van zaterdag 15 juni komen alle goede ploegen van België, want het is één van de 12 tornooien op het nationaal circuit. “We zijn ook steeds tevreden om er recreatieve ploegen bij te hebben. Dat zorgt naast het competitieve ook voor de ambiance. Om deel te nemen moet je nergens aangesloten zijn.”

Je kan ook gewoon langskomen om de sfeer op te snuiven, of ’s middags mee te genieten van verse pasta met drie sauzen naar keuze of ’s namiddags een ijsje te eten.

Wie deze tegen 9.30 uur ’s morgens bestelt, kan ook verse broodjes krijgen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.