Search

“We versterken graag onze vrouwenploeg”

copyright foto Els Deleu

We gingen woensdagnamiddag langs bij FC Gullegem, waar er een open detectie voor aangesloten meisjes van het geboortejaar 2013 plaats vond door Voetbal Vlaanderen. Bij FC Gullegem wil men vanaf volgend seizoen starten met een damesploeg, zodat het voetbalverhaal voor de meisjes niet stopt na de jeugdjaren.

Voetbal Vlaanderen startte al in het najaar met haar open detecties voor meisjes vanaf de U11. “Via die trainingsmomenten willen we de meisjes van dezelfde leeftijd uit verschillende clubs samenbrengen. De factor ‘fun bij het voetballen’ is de belangrijkste”, stelt Evie Beyers uit Langemark. Evie is Futbalista clubondersteuner bij Voetbal Vlaanderen voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. “In veel clubs spelen de meisjes samen met de jongens, en we willen niet dat op een bepaalde leeftijd aan het voetballen een einde moet komen omdat ze niet meer bij de jongens kunnen spelen. Tijdens deze detectiemomenten leren meisjes uit verschillende ploegen elkaar kennen en zien ze dat veel meisjes van hun leeftijd voetballen. Later zoeken ze elkaar misschien nog op om weer samen te spelen. Sommige meisjes kunnen via die detectiemomenten richting de nationale ploeg gaan of misschien zijn er onder hen die naar de topsportschool kunnen doorstromen en tijdens die detectiemomenten een topsportstatuut halen naar het eerste middelbaar toe.”

De detectiemomenten vinden plaats in verschillende gemeenten en Voetbal Vlaanderen nodigt de meisjes uit. Op woensdag was dit voor West-Vlaanderen bij FC Gullegem voor de meisjes van het geboortejaar 2013. “Elke club kan zich kandidaat stellen om zijn accommodatie te gebruiken hiervoor. “FC Gullegem zet sterk in op het meisjesvoetbal en de accommodatie met het kunstgras is goed.”

FC Gullegem

Bij FC Gullegem zijn er momenteel drie meisjesvoetbalploegen. “We hebben een bereik van meisjes van geboortejaar 2007 tot geboortejaar 2015”, stelt Veronique Sayoen, die bij FC Gullegem verantwoordelijke is voor de meisjeswerking bij de jeugd. “Ik leg vooral de contacten met de spelers, de ouders en de clubs.”

“De meisjeswerking is hier geïntegreerd in de jongensclub, met dezelfde trainers, hetzelfde bestuur en dezelfde accommodatie.”

“Volgend seizoen willen we ook starten met een damesploeg. Zo kunnen we onze eigen jeugd laten verder doorstromen. Dat is natuurlijk niet allemaal zo evident. Er is een trainer nodig, we moeten voldoende velden hebben, enz. Het is niet zomaar een ‘ploegje’ oprichten.”

Voor de damesploeg is men bij FC Gullegem nog op zoek naar meisjes vanaf 15 jaar en dames. “We zoeken dus nog versterking, want het is de bedoeling om in competitie te spelen. De ploeg zal starten in derde provinciale en tegenstanders hebben over de hele provincie West-Vlaanderen en de thuiswedstrijden op zondagnamiddag spelen, zoals de meeste wedstrijden in de regio. De trainingen zullen avondtrainingen zijn.”

“Wie ook deel wil uitmaken van onze warme club, waar we het belangrijk vinden dat de mensen zich goed voelen, kan me mailen op  veronique.sayoen@telenet.be of bellen op 0478 54 12 18

“Onze U16 ploeg speelt al in competitie. Wie al samen met die meisjes eens wil proberen, kan me ook contacteren”, voegt Veronique er aan toe.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.