Search

“We mikken meer op reconversieprojecten, zoals dat in Bissegem”

Wout Maddens en Steven Vanassche aan het gebouw in Bissegem (copyright foto Els Deleu)

Naar aanleiding van de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo op 13 en 14 december, waar ondernemen centraal staat, blikte men bij de Intercommunale Leiedal eens terug op de voorbije vier jaar waar 30 ha verkocht werd aan 84 ondernemers.

Deze terugblik gebeurde op een site op de hoek van de Bissegemsestraat en de Zwingelaarsstraat in Bissegem, aan een bedrijfspand dat bij de wasserij Malysse hoorde.

Bissegemsestraat in Bissegem

“Malysse ging op in de groep ‘Cleanlease’, waar nog altijd dezelfde activiteit plaats vindt in het hoofdgebouw aan de overkant van de Bissegemsestraat. Het gebouw op de hoek van de Zwingelaarsstraat dat tegen het gebouw van Cebeo gelegen is, omvat 1,3 ha. Dat gebouw zal door Leiedal ontwikkeld worden. Hier behouden we het meeste van de gebouwen en zal de site opgewaardeerd worden in verschillende modules voor KMO’s. Het buitenaanzicht zal grotendeels behouden blijven, want hier zijn de gebouwen nog goed. We koppelen hier verschillende groottes van niet al te kleine KMO’s. Er zal ook een binnenstraat gecreëerd worden. De laadzones zullen samen gebruikt worden,” stelt Steven Vanassche, coördinator publieke projectontwikkeling.

Sleghem & Partners architecten werden aangesteld voor deze site. Men vertelt ons bij Leiedal dat men hoopt om binnen drie jaar te kunnen verkopen.

Bestaande bedrijfsgebouwen

“Greenfields moeten we zoveel mogelijk vermijden”, stelt Wout Maddens, voorzitter van Leiedal. “We kijken uit naar bestaande bedrijfsgebouwen. 78 % van de verkopen dit jaar waren reconversieprojecten.”

“Er kwam de afgelopen vier jaar ondernemingsruimte bij op KMO-zones op De Spijker in Deerlijk, Emdeka in Bellegem, Decauville in Marke, Groenbek in Waregem, Evolis in Kortrijk en De Pluim in Zwevegem. Er is momenteel nog wat bedrijfsruimte beschikbaar op Emdeka in Bellegem, Bramier in Lauwe en Nelca in Lendelede.

Er zijn nog reconversieprojecten zoals dat in Bissegem waarover hierboven meer, De Voerman in Anzegem, Treurniet in Bavikhove, site Zwevegem-Knokke en Mirakel in Waregem.

Er wordt nog 50 ha verkoopbare ruimte ontwikkeld de komende jaren op Evolis op grondgebied Harelbeke en op Blauwpoort in Waregem.

Leiedal is tijdens de Bedrijvencontactdagen van 13 en 14 december te vinden op stand 1106 in Kortrijk Xpo. Er kan ook contact genomen worden via verkoop@leiedal.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.