Search

“We maakten van de Leiehoek weer een dagcafé”

Nancy en Lesley (copyright foto Els Deleu)

Nancy Bruyneel (56) uit Harelbeke startte in maart in café De Leiehoek in de Steenovenstraat 47 in Kuurne. Ze doet de uitbating samen met haar dochter Lesley Vuylsteke (35) die in Tielt woont.

Na een weekje verlof opent het café opnieuw op 4 augustus. “We zullen het café weer openen om 10 uur i.p.v. om 14 uur en zien wat het geeft,” vertelt Nancy die ook nog ’s nachts bij Lano in Stasegem werkt. Het café is op maandag en donderdag open tot 22 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag is er geen einduur.

Moeder en dochter

Nancy heeft altijd al in de horeca besteld. Ze begon in café ’t Boetiekske in Sint-Eloois-Vijve. “Daar bleef ik tot er een nieuwbouw kwam. Daarna werd ik zelfstandig in De Gilde in Beveren-Leie, maar na drie jaar moest ik stoppen wegens een niet-geslaagde operatie.”

Thuis zitten was echter niets voor Nancy. De laatste vijf jaar werkte ze als nachtarbeidster bij Lano, waar ze tapijten stopt. “Door hier en daar te gaan bestellen ben ik weer beginnen uitkijken en kwam ik bij café De Leiehoek in Kuurne terecht, op vijf minuten van waar ik woon in Harelbeke.” Nancy heeft een relatie en heeft twee dochters, onder wie Lesley met wie ze de zaak runt, en ze heeft vijf kleinkinderen. Lesley die ook een relatie heeft was nog verpleegkundige en is mama van drie kinderen. Vrije tijd gaat vooral naar het familiegebeuren, eens uit eten gaan en de boekhouding van het café.

Café De Leiehoek

In het café zijn er zo’n 30 plaatsen, aangevuld met nog 40 plaatsen in de zaal. Er is zowel vooraan als achteraan een buitenterras. “Je kan dus kiezen volgens waar de zon zit”, zegt Nancy.

“We mikken op een gemengd publiek. Voor wij hier het café runden was het een nachtcafé, maar wij willen er weer een dagcafé van maken.” In het Bavik-café verkopen Nancy en Lesley ook kleine snacks, ijscoupes en kinderijsjes, warme hapjes en croques. In de zomer is er ook witte en rode Sangria met vers fruit. “Ik heb ook altijd gekookte eieren om een laagje te leggen en droge worsten waar iedereen verzot op is”, vertelt Nancy.

Er zitten in De Leiehoek zowel een kaarters-, een darts- en een kickerclub. “We verzorgen onze clubs, ook tijdens hun jaarlijkse afsluiter,” stelt Lesley.

De kickerclub speelt om de twee weken op vrijdag vanaf 18.30 uur, de andere weken spelen ze op verplaatsing.

De kaartersclub houdt de eerste kaarting weer in september. Er wordt telkens de eerste zaterdag van de maand gekaart vanaf 18.30 uur.

Darts wordt elke derde zaterdag van de maand gespeeld vanaf 18.30 uur.

“Wie nog wil aansluiten bij één van de clubs is zeker welkom!”

Veel te doen

Nancy en Lesley organiseren in het café ook allerhande activiteiten. “Laatst was er een travestietenavond die een groot succes was.”

Op zondag 14 augustus is er een barbecue aan 20 euro per volwassene en 10 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. “We werken met voorinschrijvingen en verkopen hiervoor maximum 40 kaarten.”

“Op 19 augustus is er een kickertornooi, wat heel veel volk op de been brengt. Op vier kickertafels spelen leden uit verschillende clubs tegen elkaar.”

“Optredens organiseren wij ook. Dan komt er een zanger in de namiddag en krijgen de aanwezigen naast het optreden ook koffie met gebak voor 6 euro.” Het eerstvolgende optreden met Greg staat op 21 augustus gepland. Dan zijn de deuren open om 14 uur en begint de show om 15 uur. “Greg is hier al geweest en het was een groot succes.”

Ook privéfeesten zijn mogelijk in De Leiehoek.

“Op vrijdagavonden in de winter geven we gratis boterhammen met beleg om het weekend in te zetten en op zondag staan er altijd knabbelingen op tafel.

Er zal ook elk jaar een moeder- en vaderdagontbijt zijn en op oudejaarsavond geven we eten voor 40 personen.”

Met Leiehoekkermis van 9 tot 11 september is het café ook geopend. “Dan verkopen we braadworsten en hamburgers en is er een viskraam met verrassingsgeschenkjes voor de kinderen.

Het eerste weekend van oktober is er een kippenbillenkaarting

Voor de activiteiten reserveer je in het café zelf of op 056 94 28 22

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.