Search

“We kunnen nu nog efficiënter werken”

Celien en Dimitri in hun vernieuwde winkel voor de zaak opende (copyright foto Els Deleu)

Op dinsdag 8 augustus heropent Patisserie Vandeweghe in Bellegem na de verbouwingen in de winkel en de verlofperiode. “We kunnen nu nog efficiënter werken”, luidt het.

Dimitri Vandeweghe (bijna 32) die een landbouwerszoon uit Heuvelland is en Celien Verdonck (33) die uit Brielen (Ieper) komt namen in bakkerij Christ in Bellegem over.

Dimitri die in Wijtschate naar de basisschool ging droomde er al van in zijn kindertijd van om bakker of kok te worden. Hij trok voor zijn opleiding naar Ter Groene Poorte in Brugge en volgde na het zevende jaar specialisatie patisserie ook nog een jaar een volwassenentraject kok/kelner in Spermalie. Hij liep stage in gerenommeerde zaken. Na het afstuderen deed hij in enkele restaurants hotelpatisserie, werkte hij in DelRey in Antwerpen om er twee jaar in de patisserie en chocolaterie te werken en werkte hij bijna vier jaar bij Bossaert in Heule waar hij de patisserie deed.

Na een lange zoektocht kwamen Dimitri en Celien in Bellegem terecht.

Het koppel en hun kinderen Odiel (6) en Anette (3) zijn ondertussen al goed ingeburgerd in Bellegem.

Al bijna zes jaar werken dezelfde mensen in het atelier bij Patisserie Vandeweghe. “We werken er met drie vaste personeelsleden. Er zijn twee halftijdse in dienst in de winkel, dit aangevuld met jobstudenten en flexi’s. We zoeken nog versterking voor de winkel. Wie interesse heeft mag gerust eens langskomen.”

Verbouwingen

Twee jaar geleden begonnen Dimitri en Celien na te denken over verbouwingen. “Door de corona boomde het aantal bestellingen dat afgehaald werd. We wilden hierin wat efficiënter werken en wilden een grotere ruimte om onze bestellingen klaar te zetten. De winkel dateerde al van 2009 en een nieuwe look is ook wel eens nodig.”

Het koppel wachtte toch nog met beslissen over de verbouwingen tot ze wat meer wisten over de werken in de Bellegemsestraat. “Er zal in fases gewerkt worden en wij zitten maar in fase 2 of 3. We wachtten ook wat de evolutie van de prijsstijgingen van de grondstoffen af.”

De werken begonnen op 29 mei na Pinksteren. “Dat is de kalmste periode in aanloop naar het verlof. We creëerden voor 7 weken een pop-up winkel in containers in onze tuin.”

De winkelruimte werd uitgebreid en er kwam een hogere toonbank op ooghoogte: “nu valt alles al meer op en kan er gemakkelijk aangevuld worden in de winkel. Ook ons smal gangetje is verdwenen. We creëerden grotere ruimtes die zorgen voor efficiënter werken. We zorgden sinds corona al voor een afhaalruimte voor bestellingen op zondag tussen 8 en 10 uur en optimaliseerden die ruimte door ze groter te maken met bankjes voor de bestellingen, een groter raam en we zorgden voor een duidelijke aanduiding van de take-away. Dat scheiden van de take-away en de winkel zorgt ook voor een vlottere bediening langs beide kanten.”

De openingsuren zijn dezelfde gebleven. De winkel is van dinsdag tot vrijdag geopend van 7 tot 12.30 uur en van 14 tot 18.30 uur. Op zaterdag is de winkel doorlopend open van 7 tot 17 uur (in augustus  is het op zaterdag gesloten om 12.30 uur) en op zondag van 7 tot 12.30 uur.

Uitbreiding assortiment

Door de grotere toonbank kan er ook een groter assortiment aan patisserie, waarvoor de zaak goed gekend is, aangeboden worden. In de patisserie wordt ijs, confisserie en patisserie allemaal zelf gemaakt. “We zien ook dat het hartig gebak in de lift zit en hebben ook hier een uitgebreider gamma zoals quiches, worstenbroodjes, enz… We zorgden ook voor een meeneemwandje waar uit een aanbod voorverpakte waren zoals confiserie, koekjes, fruitsap, fruitsaldade, granola,… kan gekozen worden. Het aanbod aan broodsoorten blijft hetzelfde.

Dimitri en Celien voorzien in hun winkel aan de Bellegemsestraat 130 in Bellegem de hele openingsweek lang lekkere hapjes voor de klanten. “We openden onze zaak op 11 augustus 2017, dus vieren we meteen ook ons 6-jarig bestaan.”

https://vandeweghepatisserie.be/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.