Search

“We krijgen er een goed gevoel van”

Tommy en Jessy (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 14 oktober opent de feel good vintage store ‘Meneer En Mevrouw Servies’ in de Koningin Fabiolastraat 176 in Gullegem. Tommy Nuyttens en Jessie Werbrouck verwelkomen er die dag iedereen van 11 tot 17 uur.

“‘Meneer En Mevrouw Servies’ is gekomen uit onze hobby,” luidt het bij Tommy Nuyttens en Jessie Werbrouck. Tommy werkt als woonleefcoach in het Woonzorghotel H.Hart in Kortrijk en Jessie is verpleegkundige in het woonzorgcentrum De Pottelberg, dat ook in Kortrijk gelegen is.

Tommy en Jessy zijn in hun vrije tijd sportief. Tommy fietst veel en deelt die passie met Jessy’s zoon Stan. Jessy gaat af en toe eens lopen. “Het is de afgelopen tijd wel heel druk geweest, we hebben ons huis verbouwd en zijn onlangs ook gehuwd.”

Het gezin schuimt ook graag rommelmarktjes af. “Ons interieur en ons servies was al vintage. Toen we in de coronaperiode moesten thuis blijven, begonnen we een Instagrampagina met foto’s van ons interieur en ons servies. We kochten dan meer online of in een kringloopwinkel, want marktjes waren er toen niet. De vraag begon te komen of we dingen verkochten, en zo zijn we twee jaar geleden online beginnen verkopen in bijberoep. We bleven dingetjes kopen en zetten nu de stap om er verder in te gaan. We vinden het fijner om thuis mensen te ontvangen. Zo is er ook meer persoonlijk contact. Het is ook leuk dat we er een echt gezinsprojectje konden van maken, naast onze dagtaak.”

In het begin woonden Tommy en Jessie nog in Beveren-Leie. “Toen dachten we er nog niet aan om een winkel op te starten.” In hun huis in de Koningin Fabiolalaan in Gullegem lukt dat wél. De voorplaats werd ingericht als toonzaal, maar is heel huiselijk en geeft onmiddellijk ook verbinding met de leefruimte van het huis.”

De inkom werd gesierd met vintage koekendozen waar Koningin Fabiola op staat. “We vonden dit toepasselijk aangezien we in de Koningin Fabiolastraat wonen.”

Bij Meneer En Mevrouw Servies vind je vooral serviezen, glazen, curiosa, tabouretten, interieurartikeltjes, flessenmandjes, hebbedingetjes van vroeger, kaartjes, lp’s, juweeltjes en allerlei curiosa.

Af en toe worden er foto’s van artikelen gepost op sociale media. “Ook over grotere stukken zullen we foto’s nemen.”

Feel good

“We krijgen een goed gevoel van al die kleurrijke spulletjes.”

Tommy en Jessy hebben weet van dergelijke winkeltjes in het Gentse. “Die zijn wel wat prijziger. We vonden in onze streek maar weinig dergelijk aanbod.”

Een zijtakje bij Meneer en Mevrouw Servies is ‘Tante Bloeze’, waar er ook tweedehands kledij verkocht wordt. “Ook dat willen we hip maken.”

Duurzaam

Het concept van Meneer en Mevrouw Servies past ook in het plaatje van het duurzaam leven, dat Tommy en Jessy toch wel ergens willen promoten, zonder daar extreem in te gaan. “We geven dat ook mee aan de kinderen Stan en Fienelot.”

“Op het einde van de vakantie namen we deel aan ‘De Faker’ op Ketnet. “Wij werden er als gezin uitgekozen omdat we het tweedehands verhaal en het duurzaam leven willen promoten. Die boodschap kunnen we aan de jeugd meegeven.” In het programma ‘De Faker’ neemt iemand van buiten het gezin ook deel aan het gezinsleven, en er moet gezocht worden wie ‘de faker’ is. De opnames zijn achter de rug en het gezin verwacht binnenkort een seintje wanneer het programma dit najaar zal uitgezonden worden.

Praktisch

Meneer en Mevrouw Servies opent op zaterdag 14 oktober en is dan open van 11 tot 17 uur.

Via Facebook en Instagram kan je op andere dagen een afspraak maken om langs te komen, en openingsuren zullen ook gemeld worden via deze sociale mediakanalen. Hieronder vind je de linken:

https://www.facebook.com/meneer.en.mevrouw.Servies

https://www.instagram.com/meneer.en.mevrouw.servies/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.