Search

“We gaan op hetzelfde elan verder”

bakker Dominique Verstraete (copyright foto Els Deleu)

Dominique en Inge Verstraete openen op vrijdag 6 december hun bakkerij op de hoek van de Wevelgem- en de Leiestraat in Lauwe. Na een zware brand vorig jaar in hun bakkerij in Bellegem, neemt het koppel een nieuwe start.

Dominique Verstraete (58) werd in de bakkerij in de Walleweg in Bellegem geboren. Hij nam samen met zijn vrouw Inge (57) die uit Kortrijk kwam de bakkerij meer dan 30 jaar geleden over van zijn vader, die ze op zijn beurt overnam van diens vader. Dominique is al de derde generatie van bakkers bij de familie Verstraete.

Op 17 december vorig jaar woedde er echter een hevige brand in de bakkerij, die hierdoor noodgedwongen moest sluiten. “De oorzaak van de brand werd nooit gevonden”, zucht Inge, die de datum ’17 december 2023’ nooit zal vergeten. “We hebben 33 jaar samen de bakkerij in Bellegem gerund.” Inge en Dominique staan er op om zeker al hun klanten in Bellegem te bedanken voor al die jaren.

De bakkerij Verstraete was vooral gekend voor het Bellegems brood op steen gebakken.

Al snel bleek dat de kosten om de bakkerij weer functioneel en conform volgens de normen te krijgen na de brand, té hoog zouden zijn. Dominique en Inge begonnen uit te kijken naar een bakkerij. “We waren er nog niet aan toe om al met pensioen te gaan”, luidt het. Dominique wou ook bezig blijven in de stiel die hij altijd graag gedaan heeft! “Het was echter niet zo evident om een geschikt pand te vinden.” Dat vond het koppel dat in Sint-Denijs woont uiteindelijk wel in de Wevelgemstraat 113 in Lauwe.

Bakkerij in Lauwe

“In december is het drie jaar dat bakker Frank hier in Lauwe vertrok uit het pand waar wij zullen herbeginnen. We moeten dus weer van nul starten. Het is een sprong in het duister”, zegt Inge.

De winkel werd volledig opnieuw ingericht. “Alles ging er uit en werd vernieuwd.” Dominique richtte de bakkerij ook helemaal zelf in. “Het materiaal dat we konden recupereren van uit Bellegem lieten we herstellen en moesten we overplaatsen. Na lang zoeken vonden we ook iemand die één van de ovens wou verplaatsen.

Dominique en Inge zullen hetzelfde aanbod aan broodsoorten, pistolets en patisserie aanbieden zoals in hun bakkerij in Bellegem.

Desembrood

“Er komt wel desembrood bij in het aanbod.”

Daar hangt nog een mooi verhaal aan vast:

Dominique is gaan aftasten en bijleren over desembrood bij één van zijn vroegere werknemers die zich in Ertvelde specialiseerde in desembroden. “Vroeger werkte hij bij ons om bij te leren, en nu was het omgekeerd. Je bent immers nooit te oud om te leren.”

Opening

Op vrijdag 6 december opent Bakkerij Verstraete in Lauwe. “Dat is de dag van Sinterklaas, dus zullen de klaaskoeken waarvoor we zo goed gekend waren zeker niet ontbreken.”

“We gaan op hetzelfde elan als in Bellegem verder.”

Aangezien de bakkerij nu op een goed gelegen drukke baan gelegen is, zullen er ook belegde broodjes verkocht worden.

“En binnen een week komt er ook een broodautomaat”, voegt Inge er nog aan toe.

Met de opening zal er voor iedere klant een attentie zijn.

De bakkerij zal op maandag en dinsdag gesloten zijn. De andere dagen opent de winkel om 7 uur. “We sluiten op weekdagen om 18.30 uur, op zaterdag om 18 uur en op zondag om 12.30 uur.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.