Search

“We broeden nog op heel wat ideeën”

Het eerste ondernemerscafé van UNIZO Marke (copyright foto Els Deleu)

12 enthousiaste ondernemers startten een tijdje geleden weer met UNIZO Marke. We waren erbij toen het eerste netwerkevent plaatsvond.

“Na een vervelende coronaperiode gaan we opnieuw voor amusement en ondernemerschap in Marke. We startten opnieuw met een mengeling van oudgedienden en nieuw bloed”, vertelt Leen Decruynaere van Brood en Kaas Santy die er samen met haar man Jan Santy weer bij is. Ook Wim Desmadryl en Hannelore Vanhoenacker van Helix Verzekeringen zijn er terug bij. Nathalie Smekens, de vrouw van Edelsmid Wim Breyne is eveneens een oudgediende. Het team werd aangevuld met Frederik Desmet van Kostba(a)r, Damien Rapoye van BrandsXL, advocaat Katrijn Vanmoortel, Jan Kesteloot van Herberg Sint-Jan, aannemer Kristoph Verrue, Esli Logie van Logiegrafix en Mattias Vanhoenacker van Immo Bastion.

Ondernemerscafé

“We willen de vaste waarden van vroeger bewaren en zorgen daarbij voor een nieuwe schwung”, luidt het enthousiast. De eerste activiteit was de Dag van de Klant in september. “Dat was meteen een schot in de roos met meer dan 40 deelnemers.”

Ook op de uitnodiging voor het eerste netwerkevenement – een ondernemerscafé – werd er talrijk gereageerd met zo’n 45 mensen die er op afkwamen.

“We zullen nog meer ondernemerscafés inrichten en op netwerking focussen. Het is  belangrijk voor ondernemers om contacten met elkaar te leggen en om een klankbord bij elkaar te vinden. We hebben ook heel wat starters en ook voor startende ondernemers is het belangrijk om bekend te worden.”

Op de activiteiten van UNIZO Marke is elke Markse ondernemer welkom, lid of geen lid. “We proberen onze toer te doen en overal eens te kijken waar er nog ondernemers zijn die we nog niet kennen, maar ondernemers mogen ons zeker ook contacteren via kesteloot.jan@telenet.be of via unizo.marke@gmail.com

Je kan Unizo Marke ook volgen via https://www.facebook.com/UnizoMarke

Huidige actie

De actie die nu loopt is een nieuw idee en belooft ook een topper te worden. “We kwamen in contact met Dieter Van Der Ougstraete van de Street Art Academie in Kortrijk. In het weekend van 10 en 11 december gaat hij met acht leerlingen op toer in Marke bij de handelaars die inschreven om een raamdecoratie met kalkstiften of graffiti op hun vitrine aan te brengen voor de kerstperiode.

heel wat ideeën

UNIZO blijft de belangen van de Markse ondernemers verdedigen. “We overhandigden een ludiek opgestelde brief aan de schepen betreffende de knip tussen Bissegem en Marke.

“Ook de komende werken in de Rekkemsestraat en de situatie van de handelaars in de Torkonjestraat volgen we op.”

In het voorjaar wordt een workshop gepland voor digitale wegwijs in je zaak.

“Wat ook belangrijk is voor Marke, is dat de verlofkalender terugkomt”, besluiten de ondernemers.

Hieronder vind je het artikel over Dieter en de Street Art Academie:

.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.