Search

Warmste kerst voor het goede doel

Op donderdag 22 december pakt het Conservatorium Kortrijk uit met het evenement ‘Warmste Kerst’ waar leerlingenconcerten, een kerstmarkt met hapjes en drankjes en twee opvoeringen van The Snowman in de Concertstudio op het programma staan.

De Warmste Kerst werd in 2018 voor het eerst georganiseerd. Na twee organisaties kon dit evenement noodgedwongen twee jaar niet plaats vinden.

De deuren van het Muziekcentrum Track gaan open op donderdag 22 december om 17 uur. In hal B en C komen ontvangst- en ontmoetingsplaatsen met een bar. In het Auditorium zijn er miniconcerten door leerlingen muziek, woord en dans. Deze zijn vrij toegankelijk maar het publiek kan wel een vrije bijdrage doneren.

De opvoeringen van The Snowman vinden om 18 en om 19.30 uur plaats in de Concertstudio. De muziek bij de animatiefilm wordt er vertolkt door leerlingen van de domeinen muziek en woord van de verschillende graden. Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier doet het welkomstwoord om 18 uur.

Het goede doel dat gesteund wordt is Music Fund, een organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten in conflictgebieden en ontwikkelingslanden, maar ook in eigen land steunt.

“We steunen op drie manieren”, stelt Erik Desimpelaere, directeur van het Conservatorium Kortrijk. “We hebben enerzijds de opbrengst van de ticketverkoop en van de consumptie.  Ook de Oefenmarathon, waar leerlingen zich lieten sponsoren per minuut oefenen op hun instrument of voor het woord- of dansproject. De derde manier om te steunen is het inzamelen van oude instrumenten die Music Fund herstelt en inzet tijdens hun projecten.

Tickets voor de opvoeringen van The Snowman aan 10 euro vanaf 12 jaar en aan 1 euro onder de 12 jaar reserveer je door een mailtje met naam, het aantal tickets per leeftijdscategorie en het uur van de opvoering te sturen naar reservatie.conservatorium@kortrijk.be

Betaalinstructies volgen via mail.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.