Search

Wannes Cappelle brengt een ‘kado voor de jubilée’

copyright foto Els Deleu

Het Wevelgems koor Ortier viert de 20ste verjaardag met het concert ‘Those were the days’ op 11 en 12 februari in het CC Guldenberg in Wevelgem.

22 nummers – waaronder 15 nieuwe – zal je in ‘Those were the days’ kunnen beluisteren, maar ook bekijken, want Ortier staat niet stil. Er komen verschillende genres aan bod zoals folk, pop, zeemansliederen,…

Het koor

Het koor ontstond van uit de liefde voor het zingen. Huidig voorzitter Julie Corne wou graag in een koor zingen maar het bestaande aanbod sprak haar niet aan. Ze zocht samen met enkele vrienden het plezier van het zingen zelf op.

De eerste dirigent was Wannes Cappelle, die toen nog student was in Antwerpen. Hij stapte hiervoor om de twee weken met zijn piano de trein op richting zijn geboortedorp Wevelgem. Na een viertal jaar kreeg Wannes het te druk en nam Hans Vanhauwaert het roer over. Hans overleed echter bijna 11 jaar geleden aan een hersentumor. Na enkele maanden hernam Ortier onder leiding van de heel gedreven Anneloor Meersman uit Deerlijk.

Het koor kreeg de naam ‘Koor Bollaert’, naar de uitbater van café Alfa waar de repetities plaats vonden. Toen Hans dirigent was veranderde de naam van het koor naar ‘Ortier’.  

Het koor met 13 sopranen, 14 alten, 7 tenoren en 7 bassen tussen de 24 en 64 jaar zingt vierstemmig. Er wordt wekelijks gerepeteerd in JC Ten Goudberge.

Ieder concert wordt intensief voorbereid tijdens een groepsweekend.

‘Een kado voor de jubilée’

De eerste dirigent, Wannes Cappelle, brengt op zaterdag, en misschien ook op zondag een nummer dat hij 20 jaar geleden speciaal schreef voor het koor, nl. ‘Het Schaap’. Hij brengt dat nummer, dat nog maar 1 keer live werd gebracht samen met het koor. ’t Is zijn ‘kado voor de jubilée’.

Praktisch

De concerten vinden op zaterdag 11 februari om 20 uur en op zondag 12 februari om 11 uur plaats in het CC Guldenberg op het Guldenbergplein in Wevelgem.

Kaarten aan 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor wie jonger is dan 12 jaar zijn te koop via https://forms.gle/XARnZnNwdffN3A5n6

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.