Search

Vrije basisscholen zetten in op digitaal

copyright foto Els Deleu

Met een digi-festival op de pedagogische werkdag van de scholengroep Guldenberg op vrijdag 1 maart werden de 200 medewerkers van de acht vrije basisscholen van Wevelgem, Gullegem en Moorsele ondergedompeld in de digitale wereld.

Om mee te zijn met de digisprong waren er al nascholingen rond het gebruik van de Chromebook, werd de leerlijn geïmplementeerd, heeft elk personeelslid al een toestel, is er ondersteuning op de werkvloer en is er een nascholingsaanbod.

Het digifestival op de pedagogische werkdag vormde de apotheose van het project ‘samen digitaal’ dat drie jaar geleden startte. We hoorden reacties dat vooral de aangereikte praktische tools om digitaal te werken in de klas heel interessant waren.

Met een heel gedreven ICT-team dat voor de scholengroep Guldenberg werkt zorgde de afgelopen jaren en nog altijd voor een grote inzet en een pioniersfunctie op gebied van het digitale.

Met workshops en uitleg over digitale mogelijkheden werd het een leerrijke en inspirerende dag die afgesloten werd met het heffen van het glas op de digitale toekomst.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.