“Voor elk wat wils op ons promenadeconcert”

Lieven van Baelen (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 10 december pakt Concertharmonie Crescendo uit Bissegem uit met ‘December Proms’, een promenadeconcert o.l.v. Alain Verhoeven dat de feestelijkheden voor het 40-jarig bestaan van de concertharmonie afsluit.

Het programma is heel afwisselend. “Er is voor elk wat wils”. Naast popmuziek is er opera- en operettemuziek zoals muziek van Kalman en het gekende Summertime van Gershwin, filmmuziek van Bernstein en klassieke muziek van Ralph Vaughan Williams en Monti. “We spelen ook originele harmoniemuziek met ons keuzewerk van Ticheli dat we dit jaar op de wedstrijd in Italië speelden en een stuk van Bart Picqueur waarmee we 10 jaar geleden derde werden in de Provinciale Muziekwedstrijd en we werken met vier solozangers. We rakelden daarnaast nog enkele ‘oudgedienden’ en familieleden-solisten op instrumentaal vlak op”, vertelt Lieven Van Baelen uit Heule, die bestuurslid, presentator, muzikant is en ook nog eens de Public Relations verzorgt.

Solozangers

De solozangers vond Crescendo in eigen rangen.

Dominique Maes uit Deerlijk, een klassiek geschoolde zanger die hoorn speelt bij Crescendo en zijn vrouw Katrien D’Hoop, een operettezangeres die lange tijd klarinet speelde zingen samen een operettestuk. Ze zingen ook elk apart een nummer.

Ook Xavier Van Betsbrugge uit Rollegem die hoorn speelt bij Crescendo zal zingen. Hij neemt de popnummers voor zijn rekening. “We kozen voor popmuziek uit 1982, het jaar dat de Concertharmonie Crescendo van start ging. Xavier zingt ‘Old & Wise’ van Alan Parsons Project.”

Ook Roof Garden en Al Jarreau worden gespeeld. Samen met Kiara Santeddu zingt Xavier Africa van Toto.

Solisten bij de muzikanten

Wim De Vlaminck is één van de solisten die nog eens naar Bissegem terugkeert. Hij is een professioneel slagwerker, geeft les en speelt in het Symfonisch Orkest van Vlaanderen. Door beroepsbezigheden ging hij weg uit Crescendo en week hij uit naar Sleidinge. Hij is nog dirigent van de fanfare en de drumband  KDF in Bavikhove.

Wim brengt op December Proms Czardas van Monti en Circus Renz. “Toen we 5 jaar bestonden schreef Wim samen met zijn studiegenoot Hans Vuylsteke een mars. Die zullen wij spelen terwijl Wim dirigeert. We vonden dit ook een mooie link naar het verleden.”

De tweede hoofdsoliste is Tine Verhoeven, die een master op hobo behaalde. Ze brengt met een beperkte bezetting een deel van een concerto van Williams. Tine is een dochter van dirigent Alain Verhoeven, en tweelingzus van Lotte die sax speelt bij Crescendo. Alains andere dochter Lisa dirigeert de Crescendoentjes, de jongste muzikantjes bij Crescendo.

Tenslotte speelt Sara D’hooghe (14) uit Marke, de dochter van Ciska Meganck, muzikante bij Crescendo een stuk filmmuziek uit The Magnificent Seven op haar hobo.

Kaarten voor ‘December Proms’ kan je aan 12 euro bestellen via kaarten@concertharmoniecrescendo.be of via 0476 41 89 10

Aan de deur betaal je 15 euro.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meekomen.

error: De inhoud is beschermd!