Search

Volksfeesten strikken The Gibson Brothers

copyright foto Els Deleu

Op zaterdagavond 13 juli vinden in het centrum van Kooigem opnieuw de Volksfeesten plaats.

Telkens werden er al grote namen naar Kooigem gehaald. Dit keer slaagde het bestuur er in om The Gibson Brothers naar Kooigem te krijgen.

De Volksfeesten vormen elk jaar een start van de verlofperiode voor veel mensen. “We zijn dit jaar aan de 44ste editie toe. Dank zij de vele sponsors en de opbrengst van onze bar kunnen we de feesten nog altijd gratis aanbieden”, luidt het bij het bestuur. “Vorig jaar kwamen er wel duizend mensen naar de Volksfeesten, maar die zijn er niet allemaal op hetzelfde moment.”

Het bestuur bestaat uit voorzitter Jean-Pierre Duprez uit Sint-Denijs, Dany Vanovertveldt uit Bellegem en Baudouin Laigneil, Kristof Sierens, Marc Verniers, Dimitri Vanneste, Olivier Dejans en Luc Debaets uit Kooigem. (Olivier en Luc ontbreken op de foto).

Doremie Sofia – Sofie Vynckier uit Menen – bijt om 19 uur de spits af met haar covers. “Ze zingt zowel in het Nederlands, het Frans en het Italiaans en brengt gezellige muziek voor de warming-up in de Provence van Kortrijk.” Sofie verzorgt ook de presentatie.

Elk uur komt er een andere artiest op het podium.

Pauline Slangen uit Lommel (Limburg) zit in de Redgy Academy. Zij is goed gekend bij de jeugd en is de tweede die op het podium komt.

“Luc Steeno hoeven we wellicht niet voor te stellen en ook onze hoofdact niet. Het zijn The Gibson Brothers die speciaal uit Parijs komen (ze zijn afkomstig uit Martinique) om een vijf- of zestal liedjes te brengen.”

De covershowband Pussy Willow komt uit het Gentse en stonden op de Gentse Feesten op Sint-Baafs. Ook zij vinden op de weg naar Kooigem om af te sluiten.

Tijdens de Volksfeesten ontbreken ook foodtrucks niet. Zo zijn er frieten, worsten en burgers. Ook de kinderen komen aan hun trekken met kermisattracties zoals onder meer een schietkraam.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.