Search

Vocaal en hoornensemble samen in concert

copyright foto Els Deleu

Het 11-koppig vocaal ensemble Capilla Duviliensis van het koor Crescendo pakt dit weekend samen met het 8-koppig hoornensemble F-Fun uit met ‘Always look on the bright side of life’. Op zaterdag 16 december kan je hen beluisteren in de kerk van Aalbeke en op zondag 17 december in de kerk van De Panne.

Capilla Duvilienssis

Het idee voor Capilla Duviliensis is gekomen door Karel François, die oud-voorzitter is van de harmonie Eendracht Aalbeke met nog enkele koorleden van het koor Crescendo uit Rollegem, onder meer ook dirigent Werner Vandamme.

Er kwamen ook enkele mensen bij die geen lid zijn van Crescendo. Alle leden van het ensemble hebben wel een link of kenden elkaar.

“We zingen barokmuziek en pure vocale koormuziek in een kleinere bezetting dan van een koor en hebben allen interesse voor zowel het oude als het hedendaagse koorrepertoire”, luidt het.

Er wordt wel een beetje verwacht dat er ook thuis wat geoefend wordt. “We kunnen allen partituren lezen.” Om de twee weken wordt er twee uur geoefend in het weekend. “We zongen ons eerste concert in 2012.”

“De naam van ons vocaal ensemble, haalden we bij een Duveltje, waar enkele – vooral mannelijke – leden kunnen van genieten na een repetitie.”

“De meesten onder ons wonen in Aalbeke en Rollegem en omstreken.”

F-Fun

F-Fun is een Kortrijks ensemble dat bestaat uit acht hoornspelers. “In 2016 zijn we begonnen. We komen een beetje van overal rond en uit verschillende muziekverenigingen. Er zit zelfs iemand bij die in Wallonië woont. Onze zetel ligt in Aalbeke. Daar repeteren we ook.”

De muzikanten spelen ook allen nog in een harmonie. “Onze gemeenschappelijke noemer is ons instrument, de hoorn. We startten onder een aantal vrienden, en het was onmiddellijk vooral de bedoeling dat we ons amuseren. Vandaar de ‘Fun’ in onze naam.” De F staat dan weer voor de toonaard, de Fa, waarin ons instrument gestemd staat. Zo kwamen we tot F-Fun.”

F-Fun werkt vooral in projecten. “Naar een project of optreden toe houden we dan een aantal repetities.”

Always look on the bright side of life

Het is de eerste keer dat Capilla Duviliensis en F-Fun samen spelen. “We brengen elk enkele nummers apart en ook enkele samen.”

Op zaterdag 16 december vindt het concert om 20 uur plaats in de Sint-Corneliuskerk in Aalbeke.

Kaarten aan 10 euro voor dit concert kunnen gereserveerd worden op f-fun@proximus.be

“We herhalen ons concert dan nog eens op zondag 17 december om 11.15 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in De Panne, na de eucharistieviering.” Mensen van Capilla Duviliensis leerden dat kerkje kennen en ondervonden dat alles daar heel mooi klinkt. “We verzorgden daar al eens een optredentje en het werd gesmaakt. Voor ons is het ook wel eens een leuk uitstapje.”

Op Always look on the bright side of life wordt er voornamelijk koormuziek gebracht. “We sluiten af met vrolijke gezangen rond Kerst.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.