Verenigingen maken samen het hele feestweekend

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september slaan de Aalbeekse verenigingen weer de handen in elkaar voor de Corneliusfeesten. Ondertussen loopt de noveen van Sint-Cornelius in de Sint-Corneliuskerk.

Enkele mensen van Aalbeke Feest nemen samen met Arko de coördinatie van de Corneliusfeesten op zich.

De verenigingen die meewerken zijn Naast Aalbeke Feest, Arko en de OC-raad nog Chiro Korneelke, de PlanKtrekkers en de Planktrekkerkes, de Harmonie Eendracht Aalbeke, Femma, de Gezinsbond en het Davidsfonds.

De parochie doet de noveen. Deze loopt van zaterdag 16 september om 13.30 uur tot 24 september om 17 uur. Er is in de kerk een koekenverkoop en verkoop van perentaartjes. Op zaterdag 16 september is er een avondmis in de Sint-Corneliuskerk en op zondag 17 september is er om 17.30 uur een koekenworp op Aalbekeplaats.

Het programma begint op vrijdagavond 15 september met een comedynight door de OC-raad met Kamagurka en Herr Seele in het OC in Aalbeke. De laatste tickets aan 12 en 19 euro zijn nog te koop via

https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/2172/kamagurka-herr-seele/the-return-of-the-comeback

Er werd ook beroep gedaan op stadsartiesten van de Stad Kortrijk. Om 17 uur komt zaterdag het Trio Trottoir optreden op het Kerkplein.

De OC-raad vroeg ook Goochelaar Tom om animatie te brengen op het ontbijt van zondagmorgen in het OC.

Het hele weekend staat er een kermis aan het Oud Gemeentehuis.

Femma verkoopt azalea’s

De dames van Femma Aalbeke verkopen op zaterdag- en zondagvoormiddag vanaf 9.30 uur azalea’s t.v.v. Kom op tegen Kanker. Dit doen ze in het centrum van Aalbeke. “We verkopen tot alle 400 bloempjes verkocht zijn”, luidt het.

Petanquetornooi door Aalbeke Feest

Op zaterdag start om 11 uur een petanquetornooi dat georganiseerd wordt door Aalbeke Feest. Er staat ook een cocktailbar. Er zijn naturaprijzen voor de finalisten.

PlanKtrekkers en Planktrekkerkes

De toneelgroep De PlanKtrekkers werkte samen met hun jeugdleden van de Planktrekkerkes aan een toneelstuk over de perikelen bij de verbouwing van het OC. Ze brengen deze korte klucht die ze zelf schreven op zaterdag en zondag, telkens om 16.30 uur op het Kerkplein.

Wafelbak door de Chiro

De Chiro van Aalbeke pakt traditioneel uit met de wafelbak op het kerkplein. Zowel op zaterdag als zondag kan je op hun terras terecht vanaf 11 tot 18 uur. De wafels zijn van 14 tot 18 uur te verkrijgen.

“We zetten ook op zaterdag onze constructie op het Kerkplein op voor het hele weekend. Ook voor schmink en volksspelen kan je bij ons terecht.”

Pijltje smijten door Femma

In het OC start op zaterdag om 17.30 uur een dartstornooi. Er zijn ook kinderdarts en er is een tombola. De inschrijvingen voor het tornooi zijn afgesloten maar iedereen is welkom om te komen kijken.

Vers Geperst door het Davidsfonds

Op zondag loopt van 10 tot 18 uur Vers Geperst van het Davidsfonds. Het programma voor het komende werkjaar wordt voorgesteld, maar ook de boeken.

Een primeur voor Aalbeke is dat het Davidsfonds samen met de Gezinsbond een ruilboekenkast plaatste in de kerk. “Wie een boek wil meenemen wordt gevraagd om een ander boek in de kast te leggen”, luidt het. “Je kan ook gewoon een boek meenemen en een vrije bijdrage in de spaarpot stoppen.”

Harmonie zet jeugd in voor een concert

De Jeugdharmonie en de mini’s van de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke brengen op zondag om 15 uur een concert.

Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond

Op zondag is er vanaf 10 uur een tweedehandsbeurs door de Gezinsbond. Wie nog een plaatsje wenst kan mailen naar gezinsbond8511@gmail.com

Om 17 uur doet de Gezinsbond de prijsuitreiking van haar fotozoektocht die de hele zomer kon gedaan worden.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen