Search

“Veertig jaar later is het er van gekomen!”

copyright foto Els Deleu

Vorige week opende Sally Vanderperre (46) haar café De Genieter in de Deerlijksesteenweg in Harelbeke.

Sally is afkomstig uit Aarsele en woont al meer dan 20 jaar in Bossuit. De laatste jaren was ze chef-kok in het restaurant Bord’eau in Harelbeke. “Ik wou echter weg van tussen de vier muren van de keuken”, zegt ze. “Ik vertoef eigenlijk graag tussen de mensen en de gelegenheid deed zich voor: het vroegere café De Arend in de Deerlijksesteenweg in Harelbeke kwam vrij. Mia, van wie ik de zaak overnam is een goede vriendin van mij.”

Het hele café werd gestript en er kwam een volledig nieuw interieur in het café van de Brouwerij Vander Ghinste.

Met hout en sfeervolle verlichting werd er gezorgd voor een warme inrichting.

Horeca

Sally heeft heel wat ervaring in de horeca. Ze volgde een opleiding in de  kokschool Spermalie in Brugge en werkte voor ze naar Bord’eau ging nog enkele jaren als kok in het Brouwershuys in Bellegem.

“Een café runnen zit echter in mijn genen”, vertelt Sally. “Mijn overgrootmoeder had ook een café in de streek van Meulebeke. Toen ik 6 jaar was ging ik naar ’t Vissershuis in Tielt en stond ik op 2 bakken om glazen af te wassen. Ik zei toen tegen mijn mama ‘als ik groot ben zal ik cafeetje spelen’. Veertig jaar later is het er dus van gekomen.”

In De Genieter zal Sally geen maaltijden aanbieden. “Het is een café en ik zal er geen snackbar of restaurant van maken. Het is hier daarvoor trouwens ook niet uitgerust.” Een croque, enkele hapjes op een plank, een droog worstje en nacho’s kan je er wél krijgen. “Ik zal wel af en toe wat suggestiegericht werken met eens een warme camembert of brood met paté, maar dat staat nog niet op punt. De keuken moet nog geïnstalleerd worden.”

De Genieter

De naam van het café koos Sally samen met haar twee vriendinnen Bianca en Patricia. “Zij stelden voor om voor ‘De Genieter’ te kiezen, aangezien ik zelf een levensgenieter ben en de mensen hier in het vernieuwd interieur echt kunnen genieten. Het is iets klein en knus waar zowel jong als oud welkom is!” Volgende zomer komt er ook een terras naast het café.

Ook hondjes zijn in De Genieter welkom. Sally kocht zelfs al hondensnoepjes. Haar eigen twee honden komen echter niet in het café.

Op de kaart staan voornamelijk bieren van de brouwerij Vander Ghinste. Maandelijks zal Sally een bier van de maand op het vat steken. Ze biedt ook cocktails en mocktails aan die à la minute gemaakt worden en is van plan om iets uit te werken naar Tournée Minérale toe.

Verder kan je in De Genieter gins, sterke dranken, verschillende warme dranken mét en zonder alcohol, frisdranken, aperitieven, enz… krijgen

Elke maand zal Sally ook iets organiseren. “Voor november is dat al zondag aanstaande een Grow Party waar we twee uurtjes live gaan op TikTok en voor vrijdag 8 december zal een Sinterklaasfeestje uitgewerkt worden.”

“Met kerstavond wil ik een traiteur uitnodigen voor een buffetje en wat sfeermuziek draaien. Zo zijn mensen zeker niet alleen met die dagen!”

Op zondagavond, maandag de hele dag en dinsdagvoormiddag is de zaak gesloten. Van woensdag tot en met zondag gaan de deuren open om 10 uur (op dinsdag om 14 uur). Op weekdagen kan je er tot 21 uur terecht, op vrijdag en zaterdag tot middernacht en op zondag tot 16 uur.

Vanaf 1 december start Sally met een spaarkas en daarna wil ze ook met een kaartersclub en een dartsclub starten. “Er hangen al twee dartborden.”

Eén keer per maand wil ze ook uitpakken met een hobbyclub waar er eens kaarsen of bloemstukjes gemaakt worden of waar met klei gewerkt wordt. “Vroeger was de zaak ’s namiddags gesloten maar ik zal doorlopend open blijven.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.