Veel nieuwe wandelaars na corona

het bestuur van W.S.K. Marke (copyright foto Els Deleu)

Op vrijdag 11 november was er ledendag van wandelclub W.S.K. Marke in de parochiezaal van Rollegem.

De 340 leden konden er hun lidmaatschap hernieuwen en indien nodig gepersonaliseerde wandelkledij kopen. Iedereen die zich opnieuw lid maakte kreeg een poncho cadeau.

De nieuwe leden krijgen er zelfs nog een gepersonaliseerd fluo-hesje bij.

“Overal in de federatie is het aantal wandelaars gestegen. Ook wij kregen na corona veel nieuwe leden bij. Veel wandelaars leerden ons kennen door de tijdens corona uitgestippelde corona-wandelingen. Wandelen is ook één van de goedkoopste sporten,” aldus voorzitter Rik Bulckaen uit Zwevegem.

Weer plannen

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van WSK Marke kan de club op zondag 30 april een provinciale wandeling organiseren van uit het OC in Marke. “Die dag zijn er maar vier georganiseerde wandelingen, één per provincie. Wij mogen deze voor West-Vlaanderen organiseren op die dag. Er zijn verschillende afstanden mogelijk en er zal uitzonderlijk ook een afstand van 50 km voor onze 50ste verjaardag zijn”, vertelt Rik.

De eerstkomende wandeling is Kortrijk Feeëriek, de gekende wandeling tijdens de kerstperiode, die twee keer niet kon plaatsvinden. Dit jaar vindt Kortrijk Feeëriek van 12 tot 20 uur plaats van uit de Penta in Kortrijk.

“We gingen dit jaar voor het eerst met ruim 30 mensen van onze club naar Zwitserland. Volgend jaar willen we op 2, 3 en 4 juni op weekend gaan.”

Op 23 oktober organiseerde W.S.K. Marke haar jaarlijkse wandeling in Harelbeke. “We mochten er 1.200 wandelaars verwelkomen.”

Verder staat er in februari nog een wintertocht in Marke op het programma en in maart de Lentewandeling in samenwerking met De Kindervriend uit Rollegem.

“De laatste zondag van juni organiseren we onze Vlastocht in Sint-Denijs.”

Wie lid wenst te worden van W.S.K. Marke kan contact opnemen via

info@wsk-marke.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.