Search

Veel herkenbare situaties in ‘Prinsenhof’

v.l.n.r. zien we Jozefien Lemarcq, Herman Lemarcq, Vincent Vanhoutteghem, An Vanhoutte en regisseur Eric Meirhaeghe (copyright foto Els Deleu)

Zaterdag gaat de voorstelling ‘Prinsenhof’ van Filip Vanluchene in première bij de toneelvereniging Deugd en Vreugd in Heestert. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe uit Oudenaarde.

“Het is de eerste keer dat ‘Prinsenhof’ in onze regio gespeeld wordt.” Het stuk ‘Prinsenhof’ catalogeren is moeilijk. “Het is niet echt een komedie, en ook geen echt drama, maar er zit wel humor en ook tristesse in. Er zijn vooral herkenbare situaties zoals dingen die in een zaak mislopen en gezinnen waar het niet meer goed draait in het stuk”, aldus An Vanhoutte, die één van de actrices in het stuk is. An woont in Heestert. De andere spelers zijn Herman Lemarcq uit Outrijve, Hermans dochter Jozefien die in Avelgem woont en gastspeler Vincent Vanhoutteghem uit Zwevegem.

Er zijn slechts vier acteurs in het stuk, maar ze staan bijna constant op de scène. “De typetjes van de personages maken het stuk dat in tijd en ruimte verspringt heel mooi om naar te kijken en toegankelijk.

Prinsenhof

“Het stuk gaat over een familie in een verhuisfirma die aan het Prinsenhof ligt. Het koppel dat samen de firma runt spreekt niet meer met elkaar. Een broer van de vrouw woont in bij het koppel. Hij doet in vuurwerk. Hij fungeert als speelbal tussen de man en de vrouw.”

“Als het verhuisbedrijf op punt staat om een grote opdracht van de stad binnen te halen, blijkt het opgemaakte bestek plots verdwenen en denkt men aan een inbraak. Het stuk legt ook wel de hele rimram aan papieren bloot.”

An vertelt dat het stuk van Filip  Vanluchene, een Kuurnenaar die nu in Marke woont, een uitdaging was om te spelen. “Het was het voorstel van onze regisseur om dit stuk te brengen, en we gingen daar gretig op in. Het is de eerste keer dat we een stuk van deze auteur die in Kuurne geboren werd brengen. In het begin leek het wel moeilijk om te spelen. Op bepaalde momenten zijn de acteurs zowel speler als verteller. De regisseur maakte van sommige monologen, dialogen. Het is aan de groep om samen met de regisseur met de stukken van Vanluchene echt aan de slag te gaan.”

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats in de zaal Malpertus in de Gauwelstraat 29 in Heestert, en dit op zaterdagen 9 en 16 maart om 19.30 uur en op zondagen 10 en 17 maart om 18 uur.

Tickets aan 10 euro kan je reserveren via https://www.deugdenvreugdheestert.be/voorstelling/prinsenhof/

125 jaar

De toneelvereniging Deugd en Vreugd Heestert bestaat dit jaar 125 jaar. Om dit te vieren komt Veerle Malschaert op vrijdag 14 juni met haar comedyshow naar zaal Malpertus.

De ticketverkoop hiervoor start op maandag 18 maart bij de bestuursleden. Je kan ook tickets bestellen bij pascal.hoedt@skynet.be

Tickets kosten 15 euro voor volwassenen. Onder de 18 jaar betaal je 10 euro.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.