Search

Vastenactie voor een plaatselijk goed doel

Paashazen reden tijdens de wandeling rond met paaseieren (copyright foto Els Deleu)

In De Hoge Kouter in Kortrijk werd vrijdag de vastenactie afgesloten met de overhandiging van een cheque van 2.800 euro aan Het Ventiel, de organisatie met buddywerking voor mensen met jongdementie. Na de cheque-uitreiking waren er zowel voor de jongeren van De Hoge Kouter als voor de mensen van Het Ventiel en hun buddy’s een wandeling met activiteiten. We volgden er een stukje van mee.

Tijdens een officieel moment werd bekend gemaakt wat de opbrengst was van de verschillende acties die er gedurende de voorbije zes weken georganiseerd werden. Er werd onder meer een koker voor muntjes geplaatst, er was een sober maal en een taartenbak.

De opbrengst van 2.716,52 euro werd door de directeurs Ingrid Mullebrouck (BuSO school) en Sem Vanhessche (MFC) afgerond tot 2.800 euro. Dat bedrag werd geschonken in handen van Gudrun Callewaert uit Hulste voor Het Ventiel.  Gudrun gaf nog wat toelichting bij Het Ventiel, en ook een gebruiker van Het Ventiel vertelde over haar diagnose van jongdementie. “Het is zwaar als je die diagnose krijgt, maar Het Ventiel biedt ons zoveel. Ik zou het niet meer kunnen missen”, luidde het.

Na het overhandigingsmoment trokken zowel de leerlingen en de mensen van Het Ventiel de baan op voor een korte of iets langere wandeling waar bloembollen geplant werden, bij de begraafplaats gedenklintjes gehangen werden. Op die gedenklintjes kon geschreven worden wie je vooral mist en wil gedenken.

Zondenblaadjes werden dan weer verbrand in een vuurschaal.

Voor de leerlingen waren er ’s middags frietjes met fishsticks.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.