‘Van erte gecondoleerd’

acteurs en enkele bestuursleden en medewerkers van toneelgroep Edelweiss uit Bissegem (copyright foto Els Deleu)

‘Van erte gecondoleerd’ is de titel van de volgende productie van toneelgroep Edelweiss uit Bissegem. Petra Vandenbroucke (57) die nu in Gullegem woont regisseert voor het eerst in haar geboortedorp Bissegem.

De voorstellingen vinden plaats in het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein in Bissegem op woensdag 22, vrijdag 23, zaterdagen 17 en 24, en zondagen 18 en 25 februari. Op woensdag, vrijdag en zaterdag start de voorstelling om 20 uur en op zondag om 16 uur.

De acteurs die na twee jaar niet te kunnen spelen op de planken staan zijn Guido Deleu, Kirsten Vercruysse, Annelien Deneckere, Stefaan Decock, Ann Vanslambrouck, Kurt Vanwynsberghe, Martine Defoort , Danny Hoste, Connie Vandewalle en Rik Viaene.

Het stuk gaat over de familieperikelen na het overlijden van een ouder. Er moet vanalles geregeld worden door de vier volwassen kinderen en nog enkele schoonkinderen, niet eenvoudig dus. Het betreft een volkse tragi-komedie met een dunne grens tussen verdriet en humor.

Regisseur Petra

Petra groeide op in Bissegem en kende bijna iedereen van de toneelgroep Edelweiss. “Ik vind het heel fijn om in mijn geboortedorp te kunnen regisseren”, vertelt ze.

“Toen ik kind was speelde ik altijd met mijn vriendinnetjes toneeltjes op zolder”, vertelt ze. “Ik schreef ons stukje, regisseerde en had altijd de hoofdrol”, lacht ze. Ze merkt hierbij op dat ‘de meisjes van de zolder’ nog altijd naar het toneel komen kijken.

“Toch speelde ik tijdens mijn jeugd nooit in een toneelgezelschap. Dat begon ik maar toen ik al in Gullegem woonde. Het moet rond 2005 geweest zijn dat ik er mee begon. We gingen in Gullegem naar het toneel kijken en ik had er eens mijn naam op een bierkaartje geschreven. Kort daarop kreeg ik al een telefoontje van de voorzitter en kon ik beginnen spelen.

Nadat Petra zo’n 10 jaar speelde, volgde ze een regiecursus. “Ik had altijd graag eens geregisseerd. Je ziet dan eens de andere kant. Ik zou niet kunnen kiezen tussen toneel spelen en regisseren. Bij De Lustige Slijters in Gullegem wissel ik af, ik acteer het ene jaar en regisseer het andere jaar.”

Kaarten aan 9 euro zijn te koop bij alle leden en bij Brood- en Eethuis Bagatelle, Meensesteenweg 395 in Bissegem. Reserveren doe je via toneeledelweiss@gmail.com

Via dit mailadres kan je ook meteen je kaarten bestellen, dan krijg je ze na betaling digitaal.

Een gezinskaart kost 32 euro. Die krijg je na reservatie en betaling ook meteen digitaal.

https://www.streekgenoot.be/toneel-edelweiss-heeft-nieuwe-voorzitter/
error: De inhoud is beschermd!