Vader en dochter verzorgen samen ceremonies

Dominiek en Daphne (copyright foto Els Deleu)

Dominiek en zijn dochter Daphne Devolder runnen allebei een eenmanszaak onder de noemer Ceremonie Devolder. Dominiek begeleidt ceremonies en Daphne is ceremoniespreekster. Samen bieden ze een totaalpakket aan voor feesten, maar ze werken ook apart.

Dominiek (58) studeerde in 2000 aan het Vormingsinstituut af als ceremoniemeester. Sedertdien is hij actief in deze branche. “Een kennis van ons die met ceremoniewagens reed motiveerde mij om dat te doen en zo ben ik er in gerold”, vertelt Dominiek. “Ik ben er altijd wel een beetje in ingeburgerd geweest. Mijn schoonvader was chauffeur, en ook bij ceremonies.”

Dominiek werkt nog 4/5 voor de Watergroep. “Ceremoniebegeleiding is voornamelijk op vrijdag en zaterdag”, zegt hij.

Daphne, Dominieks dochter is er twee jaar geleden bijgekomen. “Ik had regelmatig al eens de vraag gekregen voor een spreker op de ceremonies. Dat was het enige wat nog ontbrak in het totaalpakket dat we aanbieden,” aldus Dominiek.

“Ik hield lang de boot af, maar dacht uiteindelijk: ‘Waarom niet? Zo kan je toch iets betekenen op de belangrijkste dag voor de mensen’. Ik kon het testen toen een bevriend koppel wilde trouwen en zij vroegen of ik wou spreken. Het is goed meegevallen en dan besliste ik om er mee door te gaan”, aldus Daphne.

Daphne (30) woont met haar vriend die ballonvaarder is in bijberoep in Harelbeke en is ceremoniespreekster. Ook zij doet dat naast haar job als administratief bediende en vlootbeheerder bij de Watergroep.

Verhuur

Naast de begeleiding kan je bij Dominiek en Daphne terecht voor verhuur van materiaal voor ceremonies, zoals witte klapstoelen, aankleding, een klankinstallatie, spreekstoelen, bankjes, windlichten, sokkels… “Alles wat je voor een ceremonie nodig hebt, hebben we.”

Naast materiaal voor huwelijken hebben ze er ook voor babyborrels, communies, feestjes, recepties… Zo kunnen Dominiek en Daphne een snoeptafel (candybar) voorzien voor 200 man en hebben ze een champagneboom. “Die champagneboom kunnen we naast recepties ook gebruiken voor bij het buitenkomen uit het gemeentehuis of de kerk na een huwelijk, als het koppel een glaasje wil aanbieden aan de aanwezigen. De champagneglazen hangen er in. Daar kunnen we ook een dessertboom van maken met dessertglaasjes.”

Dominiek en Daphne houden goed in de gaten wat er in de wereld leeft. “We bieden graag iets aan wat een ander niet heeft. Die unieke artikelen die we laten maken en de service die we aanbieden zorgen ervoor dat we kunnen concurreren met de grote verhuurfirma’s.”

Spreken op ceremonie

Voor Daphne spreekt op een ceremonie gaat ze bij de mensen thuis en laat ze hen aan de hand van een vragenlijst vertellen over hun leven, hoe ze elkaar leerden kennen, enz… “Zo leer ik hen kennen. Aan de hand daarvan maak ik mijn teksten. Ik heb ook contact met familie en vrienden en laat de mensen die trouwen apart iets invullen over elkaar.”

Vaak hoort Daphne achteraf dat het lijkt alsof ze die mensen al jaren kent.

Dominiek en Daphne

“Het valt heel goed mee om samen te werken met papa”, zegt Daphne. Het was ook niet de eerste keer dat we samenwerkten. We werken allebei bij dezelfde werkgever en hadden ooit al eens samen op dienst gezeten.”

Dominiek pikt in dat ze ook samen het huis waar Daphne woont verbouwden. “We komen héél goed overeen.”

Dominiek en Daphne werken vaak samen maar ook apart. Dominiek begeleidt ceremonies en begrafenissen, zowel in de kerk als erbuiten. “Het is niet noodzakelijk dat onmiddellijk voor een totaalpakket gekozen wordt.” Daphné spreekt op ceremonies buiten de kerk. “Dat kan op gelijk welke plaats zijn. We zien wel een opmars van ceremonies buiten de kerk. Veel feestzalen met een mooie tuin zetten hier ook op in.”

“Soms valt er ook wel snel te schakelen, als het weer bv. niet mee zit en we plots een ceremonie die voor buiten voorzien was, moeten binnen organiseren. Wij houden alles – dus ook het weer – wel in de gaten.”

Bij Ceremonie Devolder zorgen Dominiek en Daphne ervoor dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over de organisatie.

Doordat wij alles aanbieden, zijn de zorgen voor de klant miniem. Het kan bij ons soms hectisch zijn tijdens de weekends. “Gelukkig kan ik op mijn vrouw rekenen om materiaal af te wassen”, stelt Dominiek. “We werken momenteel al in heel West-Vlaanderen en ook al een groot deel van Oost-Vlaanderen.”

Alle info via https://ceremonie-devolder.be/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen