Urban trail van meer dan 2 km door de school

copyright foto Els Deleu

Wie het Guldensporencollege Campus Engineering (het vroegere VTI) in Kortrijk eens op een andere manier wil ontdekken, kan er op vrijdag 5 mei deelnemen aan een Urban Trail door de school.

“Op zaterdag 6 mei is er opendeurdag, maar we wilden ook eens iets anders doen voor de leerlingen, de collega’s en iedereen die graag gezond bezig is. De Urban Trail is eigenlijk de afsluiter van een gezonde week.”

“Vrijdag 5 mei bleek een ideaal moment om een Trail te organiseren door de schoolgebouwen: “Het parcours door alle afdelingen is al uitgetekend voor de opendeurdag van zaterdag.”

Het organiserend comité van de Urban Trail bestaat uit Johan Van de Casteele, Geert Devolder, Simon Delarue, Frederic De Caluwé, Jasper Devos, Sebrecht Vanneste, Piet Opsomer en directeur Koen Quaghebeur.

De afdelingsverantwoordelijken zorgden voor het parcours binnen hun afdeling.

De affiche werd ontworpen door een leerkracht van DAS.

Een leerling die DJ is zal op vrijdag voor de muziek zorgen en er is een buiten- en een binnenbar. Er zijn ook barbecueworsten te verkrijgen.

Door alle gebouwen van de school

De Urban Trail start aan het open plein aan DAS (Design & Art School), dus aan de kant van de Oudenaardsesteenweg.

“Er wordt door alle gebouwen van de school gelopen”, luidt het bij het organiserend comité. “Ook door het OKAN-gebouw, de gebouwen van de afdeling elektriciteit en door de nieuwe werkplaatsen. We komen aan een toer van 2,7 km. Je kan ervoor kiezen om één keer de toer te doen, maar je kan die ook meerdere keren lopen.” De Trail loopt volledig op het schooldomein. “We gaan er niet buiten.”

Het is de bedoeling om in waves te werken. “Zo kunnen gezinnen en senioren er ook voor kiezen om een wave te wandelen.”

De Urban Trail wordt gekoppeld aan gezondheid. “We organiseren dit voor onze leerlingen, collega’s en ouders maar we nodigen ook leerlingen van het zesde leerjaar uit. Door de Trail kan je de school ontdekken op een andere manier dan op de opendeurdag zelf. Iedereen die graag loopt of wandelt en gezond bezig is kan gratis deelnemen.”

Inschrijven voor de Urban Trail kan via https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=ZFkrxklLAkqA_DgClN8QtiWPEWODGkpFuFhKp0fYfYJUN1RFM1RRWU9BOUJHRkNFVDJPMlRJTlpKNi4u

“Die voorinschrijvingen zijn handig om organisatorische redenen, maar je kan ook nog altijd inschrijven de dag zelf.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen