Search

Unizo Marke deelt ‘gouden eieren’ uit

Enkele Markse ondernemers bij de drie hoofdprijswinnaars - copyright foto Els Deleu

Op zaterdagavond 30 maart deelde Unizo Marke de prijzen uit van de ‘Gouden Ei-actie’. Rosina Toye ging met de hoofdprijs naar huis, nl. een waardebon van 1.000 euro bij Crinkles home & fashion. De jury koos ook de mooiste etalage. Die eer ging te beurt aan Me Gusta.

De paasactie ‘Het Gouden Ei’ van Unizo Marke liep van 13 tot 27 maart. Bij 23 Markse handelaars kon je tijdens die periode lotjes bemachtigen.

Op paaszaterdag moest je dan tijdens een etalage-wandelroute tussen 9 en 17 uur op stap door Marke om te zien of je een chocolade-paasei gewonnen had. In de eieren zaten prijzen verstopt. “Het is de bedoeling dat de mensen op die manier de verschillende Markse handelaars leren kennen, en ook voorbij etalages komen die ze anders niet bekijken of waar ze nog nooit kwamen. Wie niet zelf op de baan kon, kon ook iemand anders op pad sturen. Er was de hele dag veel volk op de baan in Marke, zelfs tijdens het regenweer in de voormiddag.”

Rosina Toye won het grootste ‘gouden ei’, nl. een waardebon van 1.000 euro bij Crinkles home & fashion met een lotje van bij kapster Mia.

De tweede prijs, een waardebon van 200 euro te besteden bij de Markse handelaars was voor Jeremy Lannoo met een lot bij Me Gusta. Britt Vereecke won de derde prijs met haar lotje bij bakkerij Rigole, nl een waardebon van 100 euro voor bij de Markse handelaars. Deze drie winnaars konden zaterdagavond hun prijs afhalen in Herberg Sint-Jan in Marke. Er waren ook verschillende Markse handelaars en Unizo-leden aanwezig.

Daarnaast zijn er nog 23 winnaars die elk een bon bij één van de 23 deelnemende Markse handelszaken winnen.

Naast de 23 Markse handelszaken die aan de actie deelnamen, waren er ook nog 10 Markse ondernemers die sponsor waren voor de actie.

Naast de actie ‘Het gouden ei’ liep er ook nog een etalagewedstrijd. Een jury koos de etalage van Me Gusta als de mooiste etalage bij die actie.

Unizo Marke is een organisatie die sterk leeft. “Zo’n 150 à 200 handelszaken of Markse ondernemers zijn jaarlijks bij de activiteiten van Unizo Marke betrokken. Dat kunnen Markse handelszaken zijn, maar ook ondernemers die een band met Marke hebben, zowel leden als niet-leden van Unizo Marke.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.