Search

Uniek: voetbalsupportersclub met enkel vrouwelijke bestuursleden

copyright foto Els Deleu

The Cat Corners, een KV Kortrijk supportersclub met lokaal in café ’t Katje in Gullegem heeft een bestuur dat enkel uit vrouwen bestaat. Dat is uniek. De leden bestaan zowel uit mannen en vrouwen. De club bestaat ondertussen 5 jaar.

“Wij gaan al lang mee met ‘de Veekaa’”, begint Belinda Dedeurwaerder uit Gullegem. Samen met haar man Frank Dewaegenaere en haar dochter Julie D’halluin gaat ze naar de voetbalmatchen kijken. “We zijn nog in de club in Sint-Job geweest.”

“We wilden echter ook in Gullegem starten met busvervoer, want er gingen ook veel mensen uit Gullegem mee.” Net voor corona – in 2019 – is de club gestart. “We moesten wel snel weer stoppen door corona.”

“Frank stelde voor om een vrouwelijk bestuur samen te stellen. Catherine Noiset – zaakvoerder van ’t Katje – en Petra Malfait waren al bij de start bij ons bestuur.” Voor Catherine werd de combinatie met het runnen van haar café moeilijk en sinds dit jaar vervoegden ook Hannelore Carlu uit Gullegem en Kim Bostoen uit Spiere het bestuur. “We zoeken bewust niet naar mannen. The Cat Corners is een supportersclub met enkel vrouwen in het bestuur.”

Voor de naam ‘The Cat Corners’ vonden de dames inspiratie bij de naam van hun supporterslokaal ’t Katje dat op de hoek van de straat gelegen is. “We werkten om het ook visueel te maken met poezenpootjes op onze vlag”, vertelt Julie.

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom in de club. Er zijn momenteel al een 35-tal leden.

De dames kregen ondertussen een gesigneerde T-shirt. “Dat zullen we inkaderen en in het café ’t Katje hangen. Dat is voor ons goud waard, want we blijven in eerste klasse!”

Plannen

“Vanaf volgend speeljaar willen we voor alle uitmatchen een bus inleggen. We werken hiervoor samen met Fanatics uit Bissegem en De Zoete KVK-vrienden uit Heule.” Dat zijn ook twee KVK-supportersclubs.

“De laatste matchen gingen we al met een bus, maar door het aanvullen van het bestuur met nieuwe bestuursleden en de samenwerking met andere clubs zal het nu wel lukken om dit voor alle uitmatchen te doen. Er zal hierdoor nog meer interesse zijn om bij onze supportersclub te komen.”

Het inschrijvingsgeld voor The Cat Corners bedraagt 15 euro.

“Dat lidgeld, de busprijzen, veiligheid, het gebruik van herbruikbare bekers, enz… zijn allemaal zaken die besproken worden in vergaderingen met KVK en de supportersclubs. Op regelmatige basis wordt er samengekomen.”

Spaghetti

Om mee te bussen te financieren zodanig dat de leden aan een aanvaardbare prijs mee kunnen met de bus, pakt de supportersclub uit met een spaghetti take away op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni.

Belinda zal de saus maken en alle bestuursleden snijden de verse groenten. “Op vraag maken we ook vegetarische pastasaus.”

Voor 1 liter spaghettisaus, een pak van 250 gr Soubry spaghetti, gruyèrekaas en een fles wijn (naar keuze rood, wit of rosé) betaal je 29 euro. “Dat is goed voor 2 personen.” Je kan ook een extra fles wijn bijbestellen aan 8 euro.

Bestellen kan tot maandagavond 17 juni in café ’t Katje in de Schuttershoflaan 78 in Gullegem of via Belinda op 0474 68 67 03. De pakketten worden op 21 of 22 juni afgehaald in ’t Katje tussen 17 en 19 uur.

Inschrijven

De inschrijvingen voor The Cat Corners voor het volgende seizoen gebeuren op zondag 18 augustus tijdens een barbecue in tenten naast café ’t Katje. “We verwennen onze leden dan met een gratis receptie. Voor de barbecue wordt er betaald. Die is goedkoper voor de leden.” Voor inschrijvingen kan je eveneens bij Belinda en in ’t Katje terecht.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.