Tweede fase project Cederlaan kan deze zomer van start gaan

Copyright beeld: KRAS Architecten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De omgeving van de Cederlaan, Sparrenlaan en Perziklaan in Kortrijk is in volle verandering. In een eerste fase pakte sociale bouwmaatschappij Wonen Regio Kortrijk al 76 wooneenheden aan. Onlangs werden in samenwerking met Groep Ubuntu assistentiewoningen voor mensen met een beperking in gebruik genomen.

“In de tweede fase breken we een twaalftal rijwoningen af en worden 51 woningen gebouwd en verbouwd. Concreet gaat het om de renovatie van 41 woningen in de Minister de Taeyelaan, Cederlaan, Sparrenlaan en Wilgenlaan en om de bouw van 10 nieuwe woningen voor grote gezinnen in de Cederlaan en Sparrenlaan.”, aldus Ilse Piers, algemeen directeur van Wonen Regio Kortrijk.

Onlangs kon Wonen Regio Kortrijk haar goedkeuring geven en de werken toewijzen aan aannemer Artes Depret en dat binnen het vooropgestelde budget. “We zijn hier heel tevreden mee want we vreesden een beetje voor stijgende materiaalprijzen en leveringsproblemen waar de bouwsector momenteel mee kampt”, stelt Ilse.

De tweede fase van ‘project Cederlaan’ kan van start gaan deze zomer. De laatste bewoners zijn nu aan het verhuizen. “Ze krijgen bij ons altijd de kans om terug te keren naar hun wijk. Enkele bewoners van de woningen uit de tweede fase, verhuisden al naar de woningen van fase 1 die ondertussen klaar zijn. Zo blijven zij in hun wijk wonen.”